USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

13 Ocak 2021 11:16

Cengiz Taş: Hedef, operasyonel verimlilik

Platin Global 100 Endeksi 'Kimya & Plastik Sektörü' birincisi Aksa Akrilik Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Taş dijitalleşmedeki yeni yol haritasını Platin'e açıkladı. Taş "2020’nin ilk dokuz ayında ar-ge çalışmalarına 12.2 milyon tl tutarında bir pay ayırdık. Bu oran, geçtiğimiz yılın ilk dokuz ayına göre göre yüzde 25’lik bir artışa karşılık geliyor" dedi.

Cengiz Taş: Hedef, operasyonel verimlilik

Aksa Akrilik olarak 5 kıtada 50’den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. 2019’da üretimimizin yüzde 43’lük önemli bir dilimini ihraç ederek, ülkemize sunduğumuz stratejik desteği sürdürdük. Yıllık ihracat rakamımız 275 milyon 503 bin dolar olarak kayıtlara geçti. Diğer taraftan, 269 milyon TL yatırımı da devreye aldık. 2020’nin ilk dokuz ayında Ar-Ge çalışmalarına 12.2 milyon TL tutarında bir pay ayırdık. Bu oran, geçtiğimiz yılın ilk dokuz ayına göre göre yüzde 25’lik bir artışa karşılık geliyor. Ar-Ge çalışmalarımızda temel hedefimiz, Türkiye’de yalnızca Aksa Akrilik tarafından üretilen ve ihracatta stratejik payı bulunan akrilik elyafın yeni kullanım alanlarını bulmak. 

ÇEVİK VE ESNEK İŞ SÜREÇLERİ

Pandemi nedeniyle, 2020’deki birinci gündem maddemiz, toplum sağlığı oldu. Ar-Ge merkezimizde geliştirdiğimiz yenilikçi ürünümüz Everfresh ile bu alandaki ihtiyaçlara cevap vermenin gururunu yaşıyoruz. Yeni düzenin getirdiği koşullara entegrasyon sağlayabilmek için iş süreçlerimizi çevik ve esnek bir yapıya kavuşturma stratejisini benimsiyoruz. Operasyonel mükemmelliği en yükseğe taşıyabilme vizyonuyla, çalışanlarımızın dijital becerilerle donatılmasından üretimde yeni nesil teknolojinin kullanılmasına kadar farklı alanlarda fırsatlardan faydalanıyoruz.  2020’de bizim için en önemli odak noktası, çalışanlarımızın sağlığıydı. Başlangıçta mümkün olan en fazla sayıda çalışanın uzaktan çalışabilmesini sağlayabilmek için varolan altyapımızda bazı iyileştirmeler yaptık. Kurum içinde gerekli bilgilere erişimi kolaylaştıracak ‘Birlikte Gururla Aksa’ mobil uygulamamızı çok hızlı bir şekilde devreye aldık. 

SİBER GÜVENLİK ÖNLEMLERİ DE ALINIYOR

Pandemi süreci insanın geleceği için dijital dönüşümün ne kadar kritik bir eşik olduğunu bizlere gösterdi. Bu dönemdeki en önemli önceliğimiz, dijital dönüşüm yol haritamızı pandeminin getirdiği yeni zorunlulukları da enjekte ederek yapılandırmak oldu. 2021 ve sonrasında süreçlerimizdeki verimliliği artırmak,  otomatikleştirmek ve optimize etmek için kısa, orta ve uzun vadeli iş planlarımızı oluşturduk. Bununla beraber büyük veri ve veri analitiği, makine öğrenmesi, sanal gerçeklik, nesnelerin interneti gündem maddelerimiz arasında yer alıyor. İnsan kaynağını daha verimli bir şekilde kullanabilmek için insanların yaptıkları uygun işler arasından uygun olanları robotik otomasyon sistemleri ile gerçekleştirmek ise yaklaşık iki yıldır üzerinde çalıştığımız projeler arasında. Ayrıca dijitalleşmeyle beraber siber güvenlik riskleri de günümüzün en önemli konularından biri oldu.

 

EN ÇOK OKUNANLAR