USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

13 Ekim 2020 11:23

"Dijitalleşme demokratik bir ortam sunuyor"

Mercedes Benz Fashion Week İstanbul Marka Danışmanı Seda Domaniç, moda haftasındaki dijitalleşmenin sağladığı faydaları ve dönüşümünü Platin Ekim sayısına anlattı.

"Dijitalleşme demokratik bir ortam sunuyor"

Sezonların anlamını yitirmesi, cinsiyet ayrımının bulanıklaşması ve dijital dönüşüme ayak uydurulması moda sektöründe değişimin başını çeken konular. İçinde bulunduğumuz pandemi dönemi, bu değişimi çok hızlandırdı ve tüm markalar için zorunlu hale getirdi. Biz de MBFWI’yi dijitale taşıyarak sezonsuz bir moda etkinliğine dönüştürmeye karar verdik. Dijital moda haftalarının geleneksel moda haftalarıyla en önemli farklarından biri, defilelerin herkese açık olması. Dijitalleşme ile eskiden gıpta edilen ‘ön sıra ayrıcalığı’, ilgi duyan her modaseverin kolaylıkla sahip olabileceği ‘demokratik bir hak’ haline dönüştü. 

“AZ BİLİNEN MODA HAFTALARININ DİJİTALLEŞME İLE ÖNÜ AÇILIYOR”

Küresel moda takviminde ilk sıralarda yer almayan moda haftalarının dijitalleşme ile önünün açıldığını düşünüyorum. Dijital showroom’ları kullanma alışkanlığını mecburen geliştiren tüm moda satın alımcıları, farklı ülkelerdeki markaları kolayca keşfetme imkanına sahip oluyor. Benzer şekilde seyahat takvimleri bir anda boşalan moda yayıncıları ve editörler, evlerinden farklı şehirlerde olan etkinlikleri rahatlıkla takip edebiliyor. 

ULUSLARARASI İŞ BİRLİKLERİ

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un da bu avantajlardan faydalanması ve uluslararası kitleler tarafından izlenebilmesi için biz de önemli iş birliklerine imza attık. Vogue, hepimizin bildiği gibi modanın en önde gelen yayıncılık otoritesi. MBFWI için Vogue Runway üzerinde özel açılan alanda tasarımcılarımızın koleksiyonları görüntülenebilecek, 32 milyondan fazla kişi tarafından takip edilen Vogue ve Vogue Runway Instagram hesabından defilelere ait görüntüler yayınlanacak. Benzer şekilde özellikle moda sektörü temsilcileri tarafından dikkatle takip edilen Business of Fashion (BOF) dijital platformu da defileleri bizle eş zamanlı takip edip, koleksiyonlarla ilgili haber çalışmaları gerçekleştirecek ve MBFWI için özel hazırlanan bölümde defile fotoğrafları yayınlanacak. Dünyanın en büyük dijital showroom’u JOOR ile de bir anlaşma imzaladık. Bu anlaşma çerçevesinde MBFWI’ya katılan tüm tasarımcılar, ticari faaliyet alanlarını genişletebilecek ve ihracat kapasitelerini artıracak. MBFWI, bu sezon izleyener için de yenilikler barındırıyor. Çoklu dijital platformlarda eş zamanlı yayınlanacak 30 defilenin yanı sıra tasarımcılarla, onlara ilham veren ünlülerle, yakından tanıdığımız yerli ve yabancı moda influencer'ları ile interaktif canlı sohbetler olacak. Dijital moda haftaları; bir süredir kendini tekrarlayan defile formatına bir farklılık ve yaratıcılık da getiriyor. Bu sezon farklı ve renkli bir moda haftası, modaseverleri bekliyor.

 

EN ÇOK OKUNANLAR