USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

14 Ocak 2021 11:15

Mehmet Tütüncü: Dijital faaliyetler, iş ihtiyaçlarına göre önceliklendirildi

Platin Global 100 Endeksi 'Turkcell Özel Ödülü' sahibi Yıldız Holding'in CEO'su Mehmet Tütüncü dijitalleşmedeki yeni yol haritasını Platin'e açıkladı. Tütüncü "2021’de de yatırımlarımızı yüzde 50’yi aşan oranda artırmayı hedefliyoruz. Bu yatırımlar; tesis kapasitelerini artırmanın yanı sıra dijitalleşme, inovasyon, endüstri 4.0 ve Ar-Ge odaklı olacak" dedi.

Mehmet Tütüncü: Dijital faaliyetler, iş ihtiyaçlarına göre önceliklendirildi

Pandemi döneminde en büyük önceliğimiz, çalışanlarımızın sağlığı ve ekonomik faaliyetlerimizi sürdürmek oldu. Bunu sağlayabilmek için de özellikle dijitalleşme ve teknoloji yatırımlarımızı sürdürdük. Yaklaşık üç yıldır, çalışanlarımız için dijital dönüşüm, çevik proje yönetimi, tasarım odaklı düşünme gibi alanlarda yatırımlar yapıyoruz. 2021’de de yatırımlarımızı yüzde 50’yi aşan oranda artırmayı hedefliyoruz. Bu yatırımlar; tesis kapasitelerini artırmanın yanı sıra dijitalleşme, inovasyon, Endüstri 4.0 ve Ar-Ge odaklı olacak. Uzaktan çalışma sistemleri başta olmak üzere çalışma ve performans süreçlerimizi yeni nesil çalışanlarımızın beklentilerini de dikkate alarak değiştirmeyi hedefliyor, kısa vadeli ve dijitalizasyon tabanlı performans sistemleri üzerinde çalışıyoruz. Yıldız Holding’i geleceğe hazırlamak adına ‘inovasyon’ ve ‘dijitalleşme’ en önemli odak noktalarımızı oluşturuyor. 

AR-GE VE İNOVASYON YATIRIMLARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Özellikle son üç yılda dijital projelerimize yaptığımız yatırımlar sayesinde pandemi sürecinde hızlı aksiyonlar alabildik. Var olan iş süreçlerimizi dijitalizasyona uygun hale getirip tüm dijital faaliyetlerimizi ve projelerimizi değişen iş ihtiyaçlarına göre yeniden önceliklendirdik. Bilgi güvenliği önlemlerini ve gerekli ekipmanları da yine hızla devreye alarak sistemi sorunsuz işler hale getirdik. Çalışanlarımızın dijital teknolojilere adaptasyonunu desteklemek amacıyla özel eğitimler başlattık. Öte yandan, çalışanlarımızın iş ve sosyalleşme ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ‘Nasılsın’ ve ‘Dijital Koridor’ gibi dijital çözümler geliştirdik. Gençler için online staj programları gerçekleştirdik. Üretim, tedarik zinciri, müşteri deneyimi gibi alanlarda da dijitalleşmenin getirdiği olanaklardan yararlanmaya devam ettik. Ayrıca online platformlarla ticaretimizi ve iş birliğimizi artırmaya yönelik çalışmalar yaptık. 

ORGANİK BÜYÜMEYE ODAKLANILACAK

2021'de yatırımlarımızın verdiği güçle istihdamımızı ve ihracatımızı sürekli artırarak ülkemizin kalkınma hedeflerine destek olmayı sürdüreceğiz. Gıda ve perakende işlerimize odaklanmaya ve bu sektörlerdeki işlerimizi büyütmek üzere çalışmaya devam edeceğiz. Portföyümüzü sadeleştirerek organik büyümeye odaklanacağız. Ar-Ge ve inovasyon yatırımlarımızla yeni ürünler, dijital çoklu-kanal stratejileri, yeni ihracat kanalları ve inovatif markalarımızla Türkiye’de ve dünyada güçlü büyümemizi sürdüreceğiz. Verimlilik ve israfsız şirket modeliyle Türkiye’yi ana üretim ve ihracat üssümüz olarak konumlandırmaya devam edeceğiz.

EN ÇOK OKUNANLAR