USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

12 Ocak 2021 10:36

Ümit Kazak: Katma değer yaratılacak projeler geliştirilecek

Platin Global 100 Endeksi 'İnşaat Sektörü' birincisi TAV İnşaat Genel Müdürü Ümit Kazak dijitalleşmedeki yeni yol haritasını Platin'e açıkladı. Kazak "Projelerimizde geliştirdiğimiz sayısal süreçleri; yeni projelerimizden daha iyi sonuçlar alabilmek adına kurgulayarak katma değer yaratacağız" dedi.

Ümit Kazak: Katma değer yaratılacak projeler geliştirilecek

TAV İnşaat, prestijli Engineering News Record sıralamasında ‘Havalimanı İnşaatı’ kategorisinde 2019’da dünyada ilk sırada yer aldı. Son yedi yıldır bu kategoride zirvede yer alıyoruz. Geçtiğimiz süreçte özellikle Körfez Bölgesi’nde önemli bir başarı ivmesi yakaladık. Beş ülkenin başkent havalimanları ve İslam dünyasının ikinci en önemli şehri Medine Havalimanı’nın yapımını TAV İnşaat olarak tamamladık. Bugüne kadar üstlendiğimiz inşaat işlerinin toplam sözleşme bedeli 21.6 milyar doları aştı. 2019’da 150 bin metrekarelik Hamad Uluslararası Havalimanı Terminal Kompleksi’nin yeni genişletme projesi ihalesini ortaklarımız Midmac ve Taisei ile birlikte kazandık. 2020 yılında Bahreyn Havalimanı Yeni Terminal Binası birinci faz projesini tamamlayarak teslim ettik. Dünyanın en büyük terminallerinden biri olan Abu Dabi Havalimanı Midfield Terminal Kompleksi, Bahreyn Havalimanı Yeni Terminal Binası projesinin ikinci fazı ve Amsterdam Schiphol Havalimanı Ek Terminal Binası projelerimiz sürüyor. Akıllı yüksek bina projelerimiz arasında İstanbul’da Emaar Square projesi, Dubai’de The Address Residences ve Il Primo Kuleleri devam ediyor. 2019 yılında hemen hepsi yurt dışında olan projelerimizin cirosu 1 milyar dolara ulaştı.

YAPI BİLGİ MODELLEMESİ SİSTEMLERİ KULLANILIYOR

2020 yılında pandemi nedeniyle projelerimizin aksamadan yürütülmesine ve çalışanlarımızın sağlığını korumaya odaklandık. Tedarik zincirinin aksamaması için paydaşlarla yoğun işbirliğimizi sürdürdük; tedarik zincirimizi çeşitlendirdik ve dinamik bir şekilde yönetmeye odaklandık. Havalimanı gibi kompleks yapılar tasarlarken ve inşa ederken dijital teknolojilerden yoğun bir şekilde yararlanıyoruz. TAV İnşaat uzun bir zamandır inşaat ve tasarım süreçlerinde teknoloji altyapıları ve bunlarla çalışabilen iş gücü geliştiriyor. Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) sistemlerini aktif olarak kullanıyoruz. Son dönemde hayata geçirdiğimiz inovatif adımların başında BIM, bulut bilişim bilgi yönetimi, mobil teknolojiler, nesnelerin interneti,  artırılmış gerçeklik ve lazer tarama, sürdürülebilir çözümler ve yenilenebilir enerji geliyor. TAV’ın kurucu üye olduğu buildingSMART Türkiye ile bu konudaki tecrübesini paylaşıyor ve yeni standartların geliştirilmesi ve uygulanması için çalışmalara destek veriyoruz. Projelerimizde kullandığımız Ortak Veri Ortamlarıyla (OVO) projelerimizdeki bilgi paylaşımı ile ilgili tüm süreçleri sayısallaştırdık. 2021’de havacılık sektörüne yönelik projelere odaklanarak bu alandaki deneyimlerimizi yeni coğrafyalara taşıyacağız.

 

EN ÇOK OKUNANLAR