USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Emlak

22 Kasım 2020 13:39

İzmirliler deprem sonrası Aliağa, Alaçatı ve Torbalı'da ev aradı

İzmir’de yaşayan platform ziyaretçilerinin 30 Ekim 2020 sonrası en fazla satılık konut araması yaptığı ilk üç ilçe sırasıyla Aliağa, Alaçatı ve Torbalı oldu

İzmirliler deprem sonrası Aliağa, Alaçatı ve Torbalı'da ev aradı

İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında yaşanan 6.6 büyüklüğündeki deprem gündemdeki yerini korurken, İzmir’de deprem sonrası konut fiyatlarında değişim olup olmadığı da merak konusu oldu.

İzmir ili ve tüm ilçelerine ait 8 bin 205 adet satılık ve 2 bin 220 adet kiralık emlak ilanı bulunduğunu belirten gayrimenkul uzmanları, bölgedeki ilanlar üzerinde depremden sonra oluşan fiyat değişimlerini izlemek amacıyla bir inceleme yaptı.

İncelemeye göre, İzmir ve ilçelerine ait tüm emlak ilanlarının sadece 26'sında fiyat değişikliği görülürken, fiyat değişikliği olan ilanların dördünün kiralık ilanından oluştu.

Depremin gerçekleştiği 30 Ekim 2020 ve sonrasında İzmir ve ilçelerindeki satılık/kiralık kategorisindeki ilanlarda yaşanan yüzde 11 artış ise gayrimankul uzmanları tarafından şu şekilde değerlendirildi:

“İzmir bölgesine ait satılık/kiralık emlak ilanlarındaki yüzde 11’lik artış, herhangi bir zamanda olabilecek normal artışlar olup, toplam ilan sayısına oranlandığında sıfıra yakın bir değeri ifade eder ve depremden sonra neredeyse fiyat değişimi İzmir bölgesinde hiç olmamıştır şeklinde yorumlanabilir.”

Ev arayışına giren İzmir ve ilçelerinde yaşayan ziyaretçilerin, 30 Ekim depremi sonrası gözde bölgeleri de belli oldu. Uzmanlar deprem sonrası İzmirli kullanıcıların en çok ev ve arsa aradığı ilçeleri sıraladı.

İzmir’de yaşayanların 30 Ekim 2020 sonrası en fazla satılık konut araması yaptığı ilk üç ilçe sırasıyla Aliağa, Alaçatı ve Torbalı oldu. Aynı dönemde İzmirlilerin en çok satılık arsa ilanı aradığı ilçeler arasında ilk sırada Kemalpaşa yer alırken, Kemalpaşa’yı Dikili ve Foça takip etti.

 

EN ÇOK OKUNANLAR