USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Emlak

03 Kasım 2020 15:19

Peker GYO, 93,6 milyon TL’lik rekor kâr açıkladı

Nef 22 Ataköy, Sultan Makamı Çengelköy, Anthill Residence projelerinin sahibi Peker GYO, Almanya’da gayrimenkul satın aldı. Almanya’nın Vestfalya eyaletinin Recklinghausen şehrinde yer alan 417 metrekare kiralanabilir alana sahip 3 daire 1 ticari alandan oluşan taşınmaz 500 bin Euro bedelle satın alınmak üzere sözleşme imzalandı. Peker GYO’dan KAP'a yapılan açıklamada, taşınmazın yıllık 40 bin Euro kira geliri getireceği belirtildi. Peker GYO, 2020 yılının 9 aylık döneminde de 93,6 milyon TL’li

Peker GYO, 93,6 milyon TL’lik rekor kâr açıkladı

Nef 22 Ataköy, Sultan Makamı Çengelköy, Anthill Residence projelerinin sahibi Peker GYO, Almanya’da gayrimenkul satın aldı. Almanya’nın Vestfalya eyaletinin Recklinghausen şehrinde yer alan 417 metrekare kiralanabilir alana sahip 3 daire 1 ticari alandan oluşan taşınmaz 500 bin Euro bedelle satın alınmak üzere sözleşme imzalandı. Peker GYO’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na(KAP) yapılan açıklamada, taşınmazın yıllık 40 bin Euro kira geliri getireceği belirtildi. Peker GYO, 2020 yılının 9 aylık döneminde de 93,6 milyon TL’lik kâr açıkladı.

Peker GYO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker, Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecine rağmen oldukça verimli ve risklerin doğru yönetildiği bir mali dönemi daha geride bıraktıklarına dikkat çekerek, “2021’ de bizim için bambaşka bir yıl olacak. Türk gayrimenkul sektörünün bayrağını yurtdışında da şerefle dalgalandırmaya devam edeceğiz. Yeni projeler üzerinde çalışıyoruz. Almanya, İngiltere ve Hollanda yine ana hedef pazarlarımız arasında. Bunun yanında, yurtiçinde de dünya başkenti İstanbul’a yakışır bir eser kazandırmak için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

YAKIN DÖNEMDE SÜRPRİZLERİMİZ OLACAK

Hasan Peker şöyle devam etti: “Bugün Türk gayrimenkul sektörünün yurtdışındaki bayrak taşıyıcısı olarak faaliyet gösteren Peker Holding çatısı altındaki Peker GYO, bu süreçte dengeli finansal yapısı sayesinde önemli bir kâr rakamına imza attı. Bugüne kadar yurtdışında 30’a yakın projeye imza attık. Başarımızın temelinde, yurtiçinde olduğu gibi yurtdışında da hayata geçirdiğimiz her yatırımımızda önceliği doğaya, insana ve çevreye vermemiz yatıyor. Bu kapsamda yurtdışında proje geliştiren bir Türk yatırımcısı olarak, üzerimizdeki sorumluluğun bilincindeyiz. Önümüzdeki dönemde yeni yatırımlarımızı devreye almaya başlayacağız. Bu anlamda büyük sürprizlerimiz olacak.”

“Bugüne kadar Anthill Residence, Ataköy Nef 22, Sultan Makamı Çengelköy ve Bomonti Business Center gibi projelere imza atan Peker Holding, son olarak Almanya’nın Düsseldorf kentindeki iki ayrı projeyle gündeme gelmiş, her iki proje de Alman basınında geniş yer bulmuştu. Gayrimenkul sektörü açısından özellikle Avrupa’nın müthiş bir yatırım potansiyeli barındırdığını söyleyen Hasan Peker, “Sadece Peker Holding olarak bizler, bugüne kadar Almanya ve İngiltere’de toplam 20’ye yakın projeye ‘Made in Turkey’ imzası attık” diye konuştu. 

SPK’NIN SON TEBLİĞİ REKABET AÇISINDAN ÖNEMLİ

SPK’nın yurtdışı gayrimenkul yatırımlarıyla ilgili son tebliğini de değerlendiren Hasan Peker, GYO’ların yurtdışı yatırımlarının önünün açıldığına dikkat çekerek “Artık GYO’lar, Almanya ve İngiltere’deki firmalar gibi ucuz ve uzun vadeli finansman imkânlarından faydalanabilecek. Bu gelişme, rekabet açısından son derece önemli bir gelişme” diye konuştu.

Bu tebliğ ile GYO’ların artık çok kârlı işler yapabileceğinin altını çizen Hasan Peker, düşük özsermaye ve ucuz - uzun vadeli kredi kaldıracıyla Türk inşaat sektörünün tecrübesi birleştiğinde, önlerinin çok açık olduğunu; bu tebliğin hazırlanmasında büyük emeği geçen tüm GYODER ve SPK yetkililerini de tebrik ve takdir ettiğini söyledi.

Hasan Peker, “Gayrimenkul yatırımları uzun dönemli yatırımlardır. Bir projenin tamamlanıp bilançoya yansıması 2-4 yıl alabiliyor. Peker GYO olarak bugüne kadar yaptığımız yurtdışı yatırımların meyvelerini toplamaya başladık. Bu da bilançomuza yansıyor. Bu son tebliğ ile yurtdışı yatırımlarımız çok daha kârlı ve çok daha büyük olacak. Ciddi bir ivme yakalamış bulunuyoruz. Peker GYO olarak önümüzdeki yıllarda bilançomuza yansıyacak büyük miktardaki kârlar için hazırlıklara süratle başlamış bulunuyoruz. Yabancı firmalarla rekabet etme gücümüzün kısıtlı olduğu geçmiş yıllardaki başarımızı; bu tebliğ değişikliği ile beraber daha da büyüterek çok daha kârlı hale getireceğiz” dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR