USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

22 Nisan 2024 14:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 yıl sonra Irak'ta: Ticari iş birlikleri masada

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Irak'ın başkenti Bağdat'ta, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile baş başa görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 yıl sonra Irak'ta: Ticari iş birlikleri masada

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak'a resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Erdoğan ile birlikte Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da Irak'taki ziyarete katılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Bağdat Uluslararası Havalimanı'nda Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani ve diğer yetkililer resmi törenle karşıladı.

Törenin ardından Bağdat Sarayı'na geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Reşid ikili görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeye geçti.

Bu görüşmenin ardından iki ülke arasında çeşitli alanlarda iş birliği içeren anlaşmalar imzalanması bekleniyor.

EN ÇOK OKUNANLAR