USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Piyasalar

16 Ağustos 2019 18:18

ABN Amro: Türkiye bu sene yüzde 1.5 daralır, 2020'de yüzde 2.5 büyür

ABN Amro, Türkiye ekonomisinin bı yıl yüzde 1.5 daralacağı, gelecek yıl ise yüzde 2.5 büyüyeceği tahmininde bulundu

ABN Amro: Türkiye bu sene yüzde 1.5 daralır, 2020'de yüzde 2.5 büyür

ABN Amro'nun kıdemli gelişen piyasalar ekonomisti Nora Neuteboom, hazırladığı raporda, Türkiye ekonomisine ilişkin güvenin bir yıl öncesine göre daha arttığını, ancak sıkıntıların halen sürdüğünü söyledi.

Neuteboom, Türkiye ekonomisinin, en kötüyü geride bırakmasına rağmen sadece ılımlı bir büyüme göstermesini beklediğini belirtti.

Raporda, ekonominin 2019 yılında yüzde 1.5 daralacağı, 2020'de ise yüzde 2.5 büyüyeceği tahmininde bulunuldu.

Merkez Bankası'ndan gelen son verilerin, temel olarak kamu bankalarından olmak üzere, diğer bir kredi genişlemesi durumunu işaret ettiğini kaydeden Neuteboom, bunun da kısmen deflasyonist baskıları gidereceğine dikkat çekti.

Neuteboom, Türkiye'nin Temmuz ayında Güney Afrika'daki yüzde 2 ve Brezilya'daki 2.5 ile karşılaştırıldığında yüzde 3 civarındaki reel faizinin, artan riskler dikkate alındığında, Türkiye'nin adım atması için çok fazla ilave alan bulunduğunu işaret ediyor görünmediğini söyledi.

Raporda, tüm bunlarla birlikte, Merkez Bankası'nın finansal istikrarı korumak için faiz mekanizmasından başka araçlar kullanmaya çalışıyor göründüğünü ve bu nedenle ileride faizleri düşürme konusunda daha fazla isteklilik olabileceği vurgulandı.

EN ÇOK OKUNANLAR