USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Piyasalar

11 Ekim 2019 11:38

Serathon-in Sermaye Piyasası Yazılım Maratonu'na başvuru 15 Ekim’e uzatıldı

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) eş güdümüyle Türkiye’de sermaye piyasaları alanında yapılacak ilk hackathon etkinliği Serathon-in Sermaye Piyasası Yazılım Maratonuna başvurular 15 Ekim 2019 tarihine kadar uzatıldı. Serathon-in’de dereceye girenleri, 20.000 TL’ye varan yatırım fonu varlık dağılımı ve 6 aya varan coworking hediyesi bekliyor.

Serathon-in Sermaye Piyasası Yazılım Maratonu'na başvuru 15 Ekim’e uzatıldı

Türkiye’de sermaye piyasasında düzenlenecek ilk hackathon olan Serathon-in Sermaye Piyasası Yazılım Maratonu, 25-27 Ekim 2019 tarihlerinde Workinton, Levent 199’da gerçekleştirilecek. Serathon-in’e yoğun ilgi nedeniyle başvuru süresi 15 Ekim 2019 tarihine kadar uzatıldı.

Borsa İstanbul A.Ş.nin proje ortağı olduğu Serathon-in etkinliğinin destekçileri arasında, Takas İstanbul, Merkezi Kayıt İstanbul, A1 Capital, Beycon, Burger King, Garanti Yatırım, Gedik Yatırım, Habitat Derneği, iDealData, IEEE Türkiye Öğrenci Kolları, İnfina Yazılım, investing.com, Matriks, Optimus Yazılım, Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu, Sevent, Shift Delete, Tradesoft, Workinton ve Anadolu Ajansı yer alıyor.

Serathon-in kapsamında takımlardan, sermaye piyasaları alanında yaşanan sorunlara çözüm üretebilecek proje geliştirmeleri bekleniyor. Serathon-in, yapay zekadan algoritmik işlemlere, büyük veri yönetiminden finansal teknolojilere kadar, katılımcıların hayal gücünü sınırlandırmadan, istedikleri alanda istedikleri teknolojiyi kullanarak proje geliştirmelerine imkan sunuyor.

Yarışma sonunda birinci takım 20 bin TL, ikinci takım 15 bin TL, üçüncü takım ise 10 bin TL değerinde yatırım fonu varlık dağılımı kazanacak. Ayrıca, dereceye giren takımlar, Workinton tarafından 6 ay ile 1 ay arasında değişecek süreyle coworking hediyesinin de sahibi olacak. Etkinliğin sürdürülebilirliği ve ortaya çıkan projelerin hayat bulması amacıyla, ilerleyen dönemde “Sermaye Piyasaları Kuluçka Merkezi” kurulması da planlanıyor. Serathon-in’de dereceye giren yazılım projeleri kuluçka merkezi ile daha ileri aşamaya taşınabilecek.

Başvuru süresi 15 Ekim’e uzatılan Serathon-in’e www.serathonin.org.tr sitesi üzerinden başvurulabilecek. Sermaye piyasasına ilgi duyan herkesin katılımına açık olan yarışmaya başvurmak için ise herhangi bir ücret ödenmiyor.

EN ÇOK OKUNANLAR