USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sanat

23 Eylül 2020 19:13

OMM'e İngiltere'den büyük ödül

15 farklı kategoride verilen, MoMA, Oxford Müzesi, Royal Collection Trust gibi önemli kurumların aday gösterildiği Müze ve Kültürel Miras Ödülleri’nde OMM (Odunpazarı Modern Müze) Yılın Projesi ödülü aldı.

OMM'e İngiltere'den büyük ödül

OMM, müze ve kültürel miras alanlarında dünya çapında önemli girişimleri öne çıkarmak ve onurlandırmak amacıyla 18'incisi gerçekleştirilen Müze ve Kültürel Miras Ödülleri (Museum and Heritage Awards) organizasyonunda "Yılın Uluslararası Projesi Ödülü"nü kazandı.

OMM, 1 milyon poundun üzerinde yatırım yapılan projelere verilen ödülü, dünyanın farklı şehirlerinden kısa listeye kalan 4 müzeyi geride bırakarak elde etti.

Ödüller, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında çevrim içi yapılan törenle sahiplerine dağıtıldı.

“18th Museums + Heritage Awards” (Müze ve Kültürel Miras Ödülleri) kapsamında OMM’un uluslararası kategoride kazandığı ödül hakkında açıklamada bulunan OMM Yönetim Kurulu Başkanı İdil Tabanca “Bu ödülün bizim için önemli olduğu kadar Eskişehir ve Türkiye için de büyük önem taşıdığını düşünüyorum. Şu an içinde bulunduğumuz dönemde sanata ve kültüre çok ihtiyaç var" dedi.

Büyük ilgi

Polimeks Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve koleksiyoner Erol Tabanca’nın kurucusu olduğu, 1 yıl içerisinde Türkiye’den ve yurt dışından binlerce ziyaretçi ağırlayan, eğitim programları ile farklı yaştan bireyleri müze ile buluşturan OMM’u açılışından bu yana (2 Eylül 2020 itibarıyla) 166 bin 321 kişi ziyaret etti, 6 bin 700 öğrenci ücretsiz okul turlarıyla müzeyi gezdi, 990 kişi eğitim programlarına katıldı.

EN ÇOK OKUNANLAR