USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sanat

17 Kasım 2020 15:29

Step İstanbul, Taksim 360 Projesi’nde başlıyor

Yapıldığı ilk yılda yılın en iddialı ve ilgi gören sanat etkinliklerinden biri olan Step İstanbul, Covid-19 için alınan sıkı önlemler doğrultusunda Sağlık Bakanlığı Yönetmeliği Çalışma rehberine uygun olarak 16-17 Kasım 2020 tarihlerindeki ön izleme günlerinin ardından 18-22 Kasım tarihleri arasında Taksim 360 Projesi’nde Platin sponsorluğunda sanatseverlere kapılarını açacak. Etkinlik 18 - 19 Kasım’da limitli kapasitede üniversite öğrencisine ilk ziyaret saatinde ücretsiz olacak.

Step İstanbul, Taksim 360 Projesi’nde başlıyor

Taksim 360 Projesi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında, basın mensupları ile bir araya gelen Çağdaş İstanbul ve Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rabia Bakıcı Güreli, Tomtom Designhood Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kodal, Contemporary Istanbul Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli ve Taksim 360 Projesi adına Gap İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Gonca Özgül, Step İstanbul hakkında genel bilgilendirmeler yaptıktan sonra, pandeminin sanat ve sanatçıları nasıl etkilediği ve bu yüzden sanat ve sanatçıları desteklemek için yapılan etkinliklerin önemini vurgulayan açıklamalarda bulundular. 

Güncel alınmış HES kodu olmadan etkinlik alanına girilemeyecek…   

Sağlık Bakanlığı Yönetmeliği Çalışma rehberine uygun olarak gerçekleştirilecek Step İstanbul’da etkinlik alanına HES kodu ile ve ateş ölçümü yapıldıktan sonra giriş yapılacak. Taksim 360 Projesi’nin açık hava ve dükkan konseptinde olması etkinliğin tek yönde ve belirlenen rota üzerinde yapılmasına olanak sağladığı için ziyaretçilerin birbiri ile teması ve karşılaşmasının önüne geçilecek. Ziyaretçiler bilet satın alırken ziyaret saatlerini belirleyecek ve onlara ayrılan süre dahilinde etkinlik alanında kalabilecekler.  

Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rabia Bakıcı

Güreli, “Bu yıl hepimiz için bir ilk olan ve birlikte tecrübe ettiğimiz bir dönemde yine birlik olarak, birbirimizi destekleyerek, var olacağız. Sizlerin de bildiği gibi pandemi nedeniyle etkinlik tarihimizi sonbahara ötelemiştik ve şimdi 16-17 Kasım’daki ön izlemenin ardından Taksim 360 Projesi’nde kapılarımızı açacağız. Geçen sene yola çıkarken Contemporary Istanbul ziyaretçileri arasında yaptığımız istatistikler bize yol göstermişti ve sanat iştahı olan 35 yaş altı gençleri, sanatla buluşturmak hedefimizi gerçekleştirmek için Step İstanbul’u yapmıştık. Ancak bu noktada sektörün öncüsü olarak üstlendiğimiz misyonla sanat piyasalarının durma noktasına geldiği bir dönemde gençleri sanatla buluşturmanın yanı sıra sanatçılara madden ve manen destek olabilmeyi umut ediyoruz. Step İstanbul’da bu 25 galeri yaklaşık 30 katılımcı 250’e yakın sanatçı yer alacak ve yine inisiyatiflere ev sahipliği yapacağız. Pandemi nedeniyle insanların kapalı mekanları tercih etmemesinden dolayı bize mekan destekçisi olan ve açık hava – sokak konseptiyle Taksim 360 Projesi’ne gönül rahatlığıyla gelebilir ve etkinliği gezebilirler. Hayatın devam ettirmek bizlerin elinde, maksimum koruma ile tüm yönetmeliklere uygun olarak etkinliğimizi yapacağız. Hayatın devam etmesi için sanatın desteklenmesi şart, çünkü hayat sanattır.

Tomtom Designhood Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kodal, 2. yılında Taksim 360 projesinde yapılacak Step İstanbul’la ilgili açıklaması ise şöyle: “Step adı üzerinde adım demek. Tomtom’da geçen yıl doğan bu etkinlik sanata adım atmak isteyenlere yol gösteren, genç sanatçıları yeni koleksiyonerlerle buluşturan ve sanatı daha geniş kitlelere yayan bir etkinlik olmayı hedefliyor. Tomtom Designhood olarak tasarım, sanat, müzik gibi tüm yaratıcı alanlarda organize ettiğimiz etkinliklerin en özellerinden biri Step İstanbul. Başından beri söylediğimiz gibi, bu etkinlik yakın gelecekte uluslararası sanat platformunda, kendi alanında, heyecanla takip edilen etkinliklerden biri haline gelecek. Rabia ve Ali Güreli ile ilk iş birliğimizde bu etkinliği İstanbul için lokomotif bir etkinlik yapmayı ve adım adım İstanbul'da başka lokasyonlara taşımayı hedeflemiştik. Pandeminin etkisi ile bu hedefimizi hızlandırdık.  Bu yıl ana etkinlik 360’a konuk olacak, inisiyatifler ise Tomtom’da yer alacak Ayrıca Step İstanbul’a katılan galerilerimizin büyük bir çoğunluğu (18 galeri) Beyoğlu’nda yer alıyor. Sanatseverleri 360 Projesinden Tomtom’a, oradan Karaköy’e uzanan Art Walk’lara katılmaya, o güzel İstanbul’umuzun sokakları ile buluşmaya, açık havada sanatı keşfetmeye, genç sanatçıları desteklemeye davet ediyoruz.”

Toplantının katılımcılarından Contemporary İstanbul Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli ise Step İstanbul’un hemen sonrasında başlayacak İstanbul’un geneline yayılacak ışık festivali ve Aralık’ta İstanbul projesi hakkında açıklamalarda bulundu: “Türkiye ve tüm dünya çok zor bir dönemden geçti, geçiyor. Kendi cephemizden baktığımızda sanat, sanatçılar bu yaşanan durumdan çok etkilendi. Birbiri ardına fuarlar ertelendi, yaşanan belirsizlikler, önümüzü görememek herkesi umutsuzluğa itti. 2019 yılının son aylarında kurduğumuz Contemporary Istanbul Vakfı olarak bu noktada bir şeyler yapmalıyız dedik. Fark yaratacak, sesimizi önce ülkemiz geneline sonra da tüm dünyaya duyuracak. İşte Aralık’ta İstanbul böyle doğdu. Umutları yeşertmek, 2021’i güzel karşılayabilmek için İstanbul’dan tüm dünyaya “umut her zaman var” diyebilmek için.  Aynı zamanda Vakıf misyonunda yer alan İstanbul’u dünya üzerinde hak ettiği yere taşıyacak projelerden biri de olacak Işık Festivali. 4 -31 Aralık tarihleri arasında yapılacak festivalde, 39 sanatçı ve 50’nin üzerinde eserle İstanbul’un birbirinden güzel meydanlarından, mekanlarından tüm dünyaya sanatla sesimizi duyuracağız. Işık enstelasyonları, dijital enstelasyonlar ile İstanbul’da görsel bir şölene tanıklık edeceğiz. Yine bir ilk olarak AR uygulamaları ile Işık Festivali’nin bir parçası olarak İstanbullular bir tabloyu hayata geçirebilecek, bir heykeli hareket ettirebilecekler. Bu da farklı bir deneyim yaşatacak herkese. Aralıkta İstanbul’da sadece sanat ve ışık enstelasyonları olmayacak. Aralık’ta İstanbul’da ayrıca mapping gösterileri de olacak.” 

Taksim 360 Projesi adına toplantıya katılan Gap İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Gonca Özgül Taksim 360 Projesi ve Step İstanbul iş birliği hakkında yaptığı açıklamada: “Taksim 360 Projesi, bölgenin en önemli çekim merkezi olmak idealiyle ticari, sosyal ve kültürel olarak tüm ihtiyaçları karşılayacak bir yaşam alanı olarak tasarlandı. Projeye başladığımız ilk günden itibaren Taksim360’ın tarihi sokak ve caddelerinde ‘yaşayan sokak’ kavramının hayata geçirilmesini hedefledik. Bu sosyal yaşam projesinde sanat hep olacaktır. İstanbul’un en etkili sanat organizasyonlarından biri olan Step İstanbul’a bu yıl ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Pandemi koşullarına göre tasarlanan ve her türlü önlemlerin alındığı organizasyon süresinde sanatseverleri Taksim 360’ın sokaklarına bekliyoruz.”  sözlerine yer verdi.

EN ÇOK OKUNANLAR