USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektör

28 Kasım 2020 12:56

Deri sektörünün 'küresel’ buluşması için geri sayım

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği’nin (TDKD) bu yıl 5’incisini düzenleyeceği 'Leather&Fur’, 12 ülkeden yaklaşık bin yabancı sektör profesyonelini Antalya’da ağırlayacak. TDKD Başkanı Gürkan Gözmen, "Salgın sürecinde turizmden sonra olumsuz anlamda en fazla etkilenen ikinci sektörüz. 11-14 Aralık tarihleri arasındaki fuarımız, ticaretten ziyade sektörümüzü moral ve motivasyon olarak ayakta tutacak. 2021’in ikinci yarısında talep artışı bekliyoruz. Sektör olarak buna hazır olmalıyız" dedi.

Deri sektörünün 'küresel’ buluşması için geri sayım

İhracat, üretim ve istihdam odaklı çalışan Türk deri ve dış giyim sektörü, önümüzdeki ay 12 ülkeden yaklaşık bin yabancı sektör profesyonelini Antalya’da ağırlamaya hazırlanıyor. Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği’nin (TDKD) düzenlediği ‘Leather&Fur’ Fuarı, 11-14 Aralık tarihleri arasında Antalya’da kapılarını açacak. 55 katılımcı firma, son kreasyonlarını dünyanın önde gelen deri ve dış giyim üreticilerine sergileyecek. Bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan etkinlik, salgın sürecinde ciddi daralma yaşayan sektör için de 2021 ve sonrasına hazırlık açısından kritik önem arz ediyor.

ÖNCE MORAL VE MOTİVASYON

Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan TDKD Başkanı Gürkan Gözmen, bu yılki etkinliğin ticari değerinden çok manevi anlamda büyük öneme sahip olduğunu söyledi: “Türk deri ve konfeksiyon sektörünün hedef kitlesi yüzde 95 oranında yabancılar. Dünyanın dengelerini alt üst eden Covid-19 salgınında turizmden sonra olumsuz anlamda etkilenen ikinci sektörüz. Bu yılın ilk 10 ayında, bir yıl öncesine göre yüzde 30 daralma yaşadık. Üreticilerimiz ticari kaygılardan ziyade konsantrasyonlarını kaybetme noktasına geldiler. Hepimiz için zor bir durum ancak 2021’in ikinci yarısından itibaren bir talep patlaması beklentimiz mevcut. Bu duruma hazırlıklı olmamız için motivasyona ihtiyacımız var. Bu yılki fuarımızda hedefimiz ticaretten önce motivasyon. Hem üreticilerimiz hem de alıcılar için büyük öneme sahip. Asıl amacımız sektörümüzü dinamik kılmak.”

RUSYA’DA GİDİLECEK ÇOK YOLUMUZ VAR

Rusya’nın sektör için büyük önem arz ettiğini ifade eden Gözmen, “En fazla ihracatımız Rusya’ya ancak yeterli değil. Bu ülkenin yıllık 306 milyon dolar deri ve kürk ithalatı var. Bizim ihracatımız ise 21 milyon dolar seviyelerinde. Bu pastadan çok daha fazla pay almalıyız. Kalite ve üretim teknolojisi açısından da dünyada rakibimiz yok demek yanlış olmaz. Daha yüksek fiyatlarla daha fazla ülkeye açılmalıyız. Mevcut pazarlardaki pazar payımızı artırmanın yolu ise bu fuarlardan geçiyor.” şeklinde konuştu

EN ÇOK OKUNANLAR