USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektör

13 Ağustos 2020 15:29

Kolarc yerli sermaye ile kaynak makinelerinde dışa bağımlılığı azaltacak

Kolarc Makine, tamamen Türk mühendislerinin geliştirdiği yüzde 100 yerli teknoloji ile üretilen kaynak makineleri ile pazardaki dışa bağımlılığı azaltmayı hedefliyor. Kaynak teknolojilerinin dijitalleşmesinde öncü rol üstlendiklerini belirten Kolarc Makine Genel Müdürü İlker Olucak, "Süreçleri en yüksek verimlilikte yönetiyor, kısa zamanda maliyet düşüşü sağlıyoruz. Ürünlerimiz Endüstri 4.0 dönüşüm sürecindeki ve gelecekte bu dönüşüme sahip olmak isteyen şirketler için tasarlandı" dedi.

 Kolarc yerli sermaye ile kaynak makinelerinde dışa bağımlılığı azaltacak

Kolarc Makine, yüzde 100 yerli sermaye ve milli teknolojiyle ürettiği kaynak makineleri ile pazarda dışa bağımlılığın azaltılmasına katkıda bulunuyor. 80 milyon dolarlık kaynak makine ve ekipman pazarının yaklaşık yarısının ithal makinelerden oluştuğunu belirten Kolarc Makine Genel Müdürü İlker Olucak, “Türk mühendislerinin geliştirdiği yüzde 100 yerli teknoloji ile üretilen Kolarc kaynak makineleri ile girdiğimiz her sektör ve pazarda kullanıcıların takdirini kazanıyoruz. Hendek Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 4 milyon dolar yatırımla kurduğumuz fabrikamızda, yaklaşık 40 milyon dolarlık ithalatın azaltılmasında önemli bir rol üstleniyoruz” dedi.

400 milyon dolarlık pazar

Sanayi ve inşaatta önemli bir rol oynayan kaynak makinesi sektörünün 400 milyon dolarlık pazar büyüklüğüne ulaştığını dile getiren İlker Olucak, bunun 320 milyon dolarının sarf malzemeleri, 80 milyon dolarının ise makine ve ekipmanlardan oluştuğu bilgisini verdi. Kaynak makine ve ekipmanlarının, çelik kullanılan her sektörde kilit öneme sahip olduğunu belirten Olucak, “Otomotiv, beyaz eşya, gemi yapımı, inşaat, makine ve mobilya sektörlerinde kaynak makine ve ekipmanları kullanılıyor. Kaynak olmadan ne otomobil yapılabiliyor, ne buzdolabı, ne köprü, ne de ev. Türkiye ekonomisinin en önemli sektörleri, nihai ürün üretimi için kaynak ekipman ve makinelerine ihtiyaç duyuyor” ifadelerini kullandı.  

Cironun yüzde 20’si ihracattan

Ürünlerini başta Avrupa olmak üzere 20’den fazla ülkeye ihraç eden Kolarc, toplam cirosunun yüzde 20’sini ihracattan elde ediyor. Bu oranı gelecek yıllarda yüzde 60’ın üzerine çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden İlker Olucak, “Kolarc Makine olarak ürünlerimiz kaynak makine sektöründeki küresel lider firmaların sahip olduğu tüm teknolojileri içeriyor. Ulusal ve uluslararası pazarda kalite, performans ve fiyat avantajıyla rekabette iddialıyız” diye konuştu. Olucak, teknolojik gelişmeleri, dijital iş modellerini ve yeni inovatif fikirleri takip ederek, ihracat pazarlarında aktif rol oynamaya ve büyümeye devam ettiklerini kaydetti. 

“Dijitalleşmede öncü rol üstleniyoruz”

Hizmetlerinde dijital dönüşümden destek alarak yeni fikirler, yeni teknolojiler, yeni hizmet modelleri geliştirdiklerini belirten Olucak şöyle konuştu: “Kolarc Makine olarak ‘ölçemediğimizi iyileştiremeyiz’ ilkesi ile kaynak teknolojilerinin dijitalleşmesi ve geliştirmesinde öncü rol üstleniyoruz. Ürünlerimizi Endüstri 4.0 dönüşüm sürecindeki ve gelecekte bu dönüşüme sahip olmak isteyen şirketler için tasarlıyoruz. Kaynak sırasında elde edilen verileri ortak veri tabanında saklıyor; kalite, üretim ve tedarik zincirinin ihtiyaç duyduğu bütün verileri uzaktan erişime uygun şekilde gerçek zamanlı olarak işliyoruz. Verileri toplam kapasite, tüketim ve kalite yönetiminin iyileştirilmesi için adeta tıp tahlili gibi analiz ediyoruz. Süreçleri en yüksek verimlilikte yönetiyor, kısa zamanda iyileştirme ve maliyet düşüşü sağlıyoruz.”

 

EN ÇOK OKUNANLAR