USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

14 Aralık 2020 11:45

Domino’s, yaptığı yatırımların meyvesini 2020’de topladı

Pandemi döneminde satışlarını yüzde 20 oranında artıran Domino’s, 2020 yılında istihdama yönelik adımlar atarken, önümüzdeki dönemde de önemli bir işe alım sürecini başlatmaya hazırlanıyor. Teknoloji odaklı yatırımlarına devam eden şirket, 2021 yılında yeme içme potansiyeli gördüğü ilçelere ve özellikle Doğu Anadolu illerine ağırlık verecek

Domino’s, yaptığı yatırımların meyvesini 2020’de topladı

Mustafa Gündoğdu / [email protected]

Belirsizliklerle dolu bir yıl olan 2020’de hedeflerinden sapmayan Domino’s, bir gıda şirketi olmasının yanında teknoloji alanında yaptığı yatırımlarla sektöründe farklılık yaratmasıyla dikkat çekiyor. Bu anlamda Türkiye’nin DP Eurasia’nın da temellerinin atıldığı ülke olduğunu hatırlatan DP Eurasia Group CEO’su Aslan Saranga, Türkiye’nin DP Eurasia’nın en büyük operasyonu olduğunu belirtirken, 2021 yılında da yeni ürün çeşitleri ve hizmetlerle büyümede vites yükselteceklerini dile getiriyor. Saranga, Platin’in sorularını şu şekilde yanıtlıyor:

• Pandemi 2020’ye damga vurdu. Bu süreçte nasıl bir yıl geçirdiniz? 

Beklemediğimiz, öngörmediğimiz biz yıl geçirdik. Herkesin evde kaldığı bu dönemde, eve servis tarafında yüzde 15 ila 20 arasındaki satış artışımız nedeniyle önemli bir yoğunluk yaşadık. Yani şubelerimiz yoğun bir şekilde çalışmaya devam etti. Franchise’ımız olmak isteyen yeni yatırımcılarla pandemi sürecinde de görüşmelerimize devam ederken, salgın döneminden sonra mağaza açma hedefimizde de herhangi bir değişikliğe gitmedik. 

• Pandemiyle beraber Domino’s olarak ne gibi uygulamaları devreye aldınız? Bu dönemde farklılaştığınız noktalar neler oldu?

Pandemi döneminde de önlemlerimizi artırarak hizmet vermeye devam ettik. Her çalışanımız ellerini 15 dakikada bir dezenfekte etmek konusunda asla taviz vermiyor. Ürünlerimizle temas eden çalışanlarımız 15 dakikada bir eldivenlerini yeniliyor. Motorcu arkadaşlarımız, 1.5 metrelik sosyal mesafeyi koruyarak yüz yüze 

siparişlerde hiçbir şekilde müşterilerimize elle temas etmiyor. Çalışanlarımızın bu önlemleri rahatlıkla alabilmeleri için tüm şubelerimize ekstra temizlik ve hijyen kiti gönderiyoruz. Çalışanlarımızın ateş ölçümü her mesai öncesinde yapılıyor. Tüm ürünlerimizi 245 derecelik fırınlarda, el değmeden, ISO 22000 gıda güvenliği sertifikasyonuyla hazırlıyoruz. El değmeden hazırlanan siparişlerimizin kutularını özel olarak etiketleyerek ürünün ilk kez müşterimiz tarafından açılmasını sağladık. Ayrıca Temassız Teslimat uygulamamızı Araca Temassız Teslimat’la da genişlettik. Bu önlemlere ek olarak müşterilerimizin restoran içine bile girmelerine gerek kalmadan QR kod okutarak sipariş verebilecekleri bir Sticker tasarladık. Bunu, bütün şubelerimizin camlarına astık. QR kod okutulduğu anda sipariş doğrudan WhatsApp hattımıza bağlanıyor. 

• Domino’s olarak 131 hastaneye moral pizzası gönderdiğiniz biliniyor. Bu süreci biraz açıklar mısınız? 

Pizza her ne kadar mutlu anların kutlamaların yiyeceği olsa da moral vermek, insanların yüzünde bir tebessüm oluşturmak için de tercih ediliyor. Biz de 'Mahallenizin Pizzacısı' Domino’s olarak zorlukların paylaşarak azalacağını bilerek, komşularımızın, mahallelimizin yanında olduk. Pandemi sürecinin başından itibaren bu mücadelede ön saflarda yer alan fedakâr sağlık çalışanlarımıza lezzetlerimizi ücretsiz olarak ulaştırmaya başladık. Ardından bu desteği daha da genişletmek için iş ortaklarımızdan Yemeksepeti ile güçlerimizi birleştirdik. Birlikte gerçekleştirdiğimiz sağlık çalışanlarına pizza desteğimizle, 49 şehirde, 131 hastanede, 152 bin moral pizzası desteği sağlamış olmanın gururunu yaşıyoruz.

• Yine aynı şekilde mahalleliler için moral pizzası da göndermeye başladınız. Oradaki ilerleme nasıl?

Pandeminin ilk günlerinde başladığımız Domino’s İyilik Hareketi ve moral pizzalarımızdan daha fazla kişinin yararlanabilmesi için sosyal sorumluluk çalışmalarımıza bir yenisini ekledik. 

İçinden geçtiğimiz bu dönemde pek çok insan sağlığını, işini kaybetti, evlerine ekmek götüremez oldu. İyilik Hareketi’nin bu aşamasında çevremizdeki dostlarımıza, ünlü isimlere ve influencerlara Domino’s İyilik Hareketi gönüllüsü olmaları için bir çağrı yaptık. Kendilerine konuyu anlatan bir not ve özel kodlar göndererek “Bu pizza onu mutlu eder” diye düşündükleri ihtiyaç sahiplerine kodları iletmelerini istedik. Bu sayede İyilik Hareketi gönüllüleri gönderdiğimiz kodları, örneğin 25 kişiyle paylaşacak. Böylece hep birlikte, bu iyilik hareketinin katlanarak büyümesini, moral pizzalarımızın bir nebze olsun moralleri yükseltmesini amaçlıyoruz. 

• 2020’de istihdam rakamlarınız nasıldı? Koronavirüs döneminde yeni işe alımlar yaptınız mı?

Evlere servis gelirinin yüzde 70’ini dijital kanallardan elde eden bir firma olarak evlere servis operasyonumuz zaten son derece gelişmiş bir altyapıya sahip. Salgın sürecini ilk baştan itibaren takip ettiğimiz ve operasyonumuzu buna göre yapılandırdığımız için talep artışına da hazırlıklıydık. Dolayısıyla kurye sayımızı artırmak gibi bir uygulamaya ihtiyaç duymadık. Önümüzdeki dönemde ise önemli bir işe alım süreci bizi bekliyor. Pandemi döneminde ne yazık ki pek çok işletme küçülmeye giderken biz mevcut durumumuzu korumakla kalmayıp istihdam açısından da büyümeye başladık. Özellikle 2020 yılının son üç ayında açtığımız şubeleri düşündüğümüzde istihdama olumlu katkılarımız olduğunu söyleyebiliriz. 

• 2021 yılında Domino’s’un hedeflerinden bahsedebilir misiniz? Sizden yeni ürünler görecek miyiz?

Belirsizliklerle geçen bir yıl olmasına rağmen hedeflerimizden şaşmadık. Önümüzdeki yıl önceliğimiz ise ağırlıklı olarak yeme-içme pazarında potansiyel olduğunu gördüğümüz ilçelerimiz ve Doğu Anadolu illerimiz olacak. Yakın zamanda eve serviste müşterilerimize kahve sunmaya da başladık. Özellikle evlerinde kaliteli kahve tüketmeyi özleyen müşterilerimizi de düşünerek ürünlerimiz arasına kahve servisini ekledik. Yeni ürünlerle ilgili çalışmalar yaparken hem farklı lezzetler sunmaya hem de müşterilerimizin ihtiyaçlarını gözetmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda bizden farklı ve yenilikçi ürünler görmeye devam edeceğinizi söyleyebilirim.

• Şu anda satışların yüzde kaçı dijital taraftan geliyor? Yeni dönemde dijitale yapacağınız yatırımlar hakkında bilgi verebilir misiniz?

Her ne kadar yeme içme sektöründe yer alsak da teknolojiye büyük bir yatırım yapıyoruz. Pandemi gibi dönemlerde yapılan bu yatırımlar da daha büyük önem taşıyor. Evde kaldığımız süreç, sektörümüz için eve servis operasyonlarının önemini bir kez daha ortaya koydu ve yatırımlarımızın karşılığını bu dönemde aldık. Bugün eve servis siparişlerimizin yüzde 70’i dijital kanallardan geliyor. Eve servis ciromuzda ise yüzde 20’ler seviyesinde artış yaşadık. Tüm bu gelişmeler, sektörümüzün dijital dönüşümünün ne kadar hayati olduğunu bizlere gösteriyor. Teknolojiye sürekli yatırım yapan bir marka olarak bu konuda sektörümüze öncülük etmeye devam edeceğiz.

EN ÇOK OKUNANLAR