USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

21 Aralık 2020 13:08

Groupama, IDC DX Awards 2020’den üç ödülle döndü

Groupama Sigorta, bilgi teknolojileri ve data yönetimi alanında dünyanın saygın kuruluşlarından olan IDC’nin düzenlediği IDC Turkey DX Awards’te üç ödül birden kazandı.

Groupama, IDC DX Awards 2020’den üç ödülle döndü

Türkiye’den 50 şirketin 150’den fazla projesiyle katıldığı yarışmanın online ödül töreni 17 Aralık 2020’de gerçekleşti. 

Groupama Sigorta, IDC Turkey Awards’ta yapay zeka ve makine öğrenimi algoritmaları kullanarak müşterilerin davranış modellerini inceleyen ve sadece olasılıkları değil mikro segmentler bazında analiz yapabilen kasko yenileme hizmeti “Craine” ile Game Changer (Oyunun Kurallarını Değiştiren) kategorisinde ikincilik; şirketin çeviklik metodolojisi kapsamında dijital kültür dönüşümünü uyguladığı “Ai-Ki-Do” projesiyle Talent Accelerator (Yetenek Hızlandırıcı)  kategorisinde üçüncülük ödülüne layık görüldü. Groupama Sigorta Bilgi Sistemleri (CIO) Genel Müdür Yardımcısı Serdar Birlikçi ise, daha fonksiyonlu, daha rekabetçi, ölçülebilir, raporlanabilir, farklı modelleri ve aksiyonları yaratabilecek IT altyapısı için daha esnek ve elverişli bir yapıya geçiş yaptığı sigortacılık yazılımı olan “Anka” ile DX Leader (Dijital Dönüşüm Lideri) kategorisinde ikincilik ödülünün sahibi oldu.

Groupama Sigorta’nın dijital projeleri ve çözümleriyle IDC Turkey DX Awards 2020’den kazandığı başarılarla ilgili görüşlerini aktaran Birlikçi, “Şirket olarak hem iş süreçlerimizde hem de ürün anlamında dijital bir dönüşüm içerisindeyiz. Dijital dönüşümü sadece moda bir tabir olarak kullanmıyor, faaliyet gösterdiğimiz tüm iş kollarında daha iyi olmamızı sağlayarak şirketin gelecekteki başarılarına katkıda bulunması için tüm detaylarıyla ele alıyor ve uyguluyoruz. Dünyanın en itibarlı data organizasyonlarından olan IDC’nin düzenlediği ödül töreninden kazandığımız bu ödüller, doğru yolda olduğumuzu gösterir nitelikte ve bize ayrı bir motivasyon kaynağı oldu.” dedi. 

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR