USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

16 Eylül 2020 12:11

Johnson&Johnson’da üst düzey atamalar

Johnson&Johnson’ın Finans Direktörlüğüne Zeynep Çolak, Tüketici Ürünleri Grubu Pazarlama Direktörlüğüne ise Alperen Özkan Atandı.

Johnson&Johnson’da üst düzey atamalar

1985’ten itibaren Türkiye’de faaliyet gösteren Johnson&Johnson’da iki yeni atama gerçekleştirildi. 2010 yılından bu yana finans alanında öncü uluslararası şirketlerde başarıyla görev yapan Zeynep Çolak, yeni katıldığı J&J bünyesinde Finans Direktörü görevine atandı.

Zeynep Çolak, lisans eğitimini 2010 yılında Koç Üniversitesi, ekonomi bölümünde tamamladı. Profesyonel çalışma hayatına Reckitt Benckiser’de Ticari Finans Analisti olarak başlayan Çolak, 2010-2014 yılları arasında Ticari Kontrolör Asistanı ve Finans Partneri gibi çeşitli rollerde görev yaptı. 2014 yılından bu yana, Pepsico, 3M şirketlerinde finans alanında Ciro Yöneticilği, Finansal Kotrolörlük rollerinde yer aldı. 2020 yılında J&J bünyesine katılıp, Finans Direktörü olarak şirketin tüm finans faaliyetlerinden sorumlu olacak.

Johnson&Johnson’ın Tüketici Ürünleri Grubu, Pazarlama Direktörlüğü görevine ise Alperen Özkan getirildi. 2011 yılından bu yana pazarlama alanında öncü uluslararası şirketlerde başarıyla görev yapan Alperen Özkan, iki yıldan uzun süre çalıştığı J&J bünyesinde aldığı terfi ile yeni görevine atandı.

Alperen Özkan, 2011 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2011 yılında iş hayatına başlayan Özkan; Unilever ve Roche şirketlerinde, Türkiye ve İran’da marka yönetimi alanında üst düzey sorumluluklar aldı.2018 yılında J&J bünyesine katılmasından bu yana, Neutrogena markasını ‘mega-brand’ olarak yeniden konumlandırarak üstlendiği lansmanlarla cilt bakım pazarında markanın 2. büyük oyuncu olmasında önemli katkıda bulundu. Le Petit Marseillais lansmanı ve sonrasındaki çalışmaları ile Türkiye’yi pazar payı büyüklüğü sıralamasında J&J’in faaliyet gösterdiği bölgeler arasında 1. ülke konumuna getirdi. Alperen Özkan, J&J Tüketici Ürünleri Grubu Pazarlama Direktörü olarak şirket bünyesinde yer alan tüm markaların pazarlama faaliyetlerinden sorumlu olacak.

EN ÇOK OKUNANLAR