USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji

19 Eylül 2020 11:27

Türkiye’nin Digital Signage devrimini gerçekleştirdi

Kurumlardan bilgiyi alarak en doğru şekilde işliyor ve marka ile hedef kitle arasında sürdürülebilir bir bağ oluşturuyor. Kaan Akın’ın 2005 yılında kurduğu Sistem 9, bugün 'Türkiye’nin Digital Signage Markası’na dönüştü

Türkiye’nin Digital Signage devrimini gerçekleştirdi

Dalida Özatay Erus / [email protected]

22 ülkede, 40 binden fazla dijital ekranı 200’den fazla müşterisi adına yöneten Sistem 9, kendi alanında Türkiye’nin lider, dünyanın ise en iyi üç firması arasına girmeyi başardı. Dijital reklam mecraları oluşturmak için 2005 yılında kurulan şirket, 2006 yılının ortası itibariyle ise yurt dışında ‘digital signage’ olarak bilinen sistemleri, kurumlara sunmak adına Türkiye pazarına ilk getiren şirket unvanını aldı. Sistem 9’un geliştirdiği ürünlerin başında, kurumlara özel ve tek merkezden yönetilme özelliğine sahip yeni nesil pazarlama ve iç iletişim sistemi olan ‘kurumsal TV’ oldu.

"KURUMLARI, GELECEĞE TAŞIMAYI HEDEFLİYORUZ"

Geliştirdikleri hizmeti, Türkiye’de ‘dijital yayın ve bilgilendirme ekranları’ adıyla yaygınlaştırdıklarını belirten Sistem 9 Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Akın, “Aradan geçen 15 yılın ardından, hizmet verdiğimiz orta ve büyük ölçekte yüzlerce firma ile Türkiye’de daha önce var olmayan bir sektör ve iş alanı oluşturduk. Şirketlere de ‘Geleceğe Taşıyan Dijital Çözümler’ sloganımızla belirlediğimiz hedeflerimiz doğrultusunda hizmet verdik” diyor.

DİJİTAL DÖNÜŞÜMLE, İŞ DÜNYASINI EVRİMLEŞTİRİYOR

S9Vision digital signage yönetim yazılımının, yüzde 100 kendi üretimleri olduğunun altını çizen Kaan Akın, “Anahtar teslim çözümlerimizle Ar-Ge yönümüzü de geliştirerek 22 ülkede 40 binden fazla ekranı yerli ve küresel markalar adına yönetir duruma geldik. Sistem kurulumundan donanım satışına, içerik üretimi ve yönetiminden yazılımına, uzaktan erişim sistem takibinden yerinde teknik servise kadar ihtiyaç duyulan tüm servisleri müşterilerimize sunuyoruz. Böylelikle müşterilerimiz karşılarında her aşama için tek sorumlu Sistem 9’u buluyor. Bilgiye sahip olmak kadar onu işlemek de önemli. Sistem 9 aynı zamanda big data’yı işleyen ve kullanan da bir şirket. Dijital yayın ve bilgilendirme ekranlarını kullanarak, bilgiyi doğru şekilde harmanlayıp, doğru şekilde anlamlandırıp, doğru şekilde ilişkiler çıkaran kurumlar, müşterilerine veya çalışanlarına gerçek zamanlı dokunma konusunda avantaj sağlıyor. Sunduğumuz dijital çözümlerimiz büyük, küçük her ölçekte tanıtım veya iletişim yapmak isteyen tüm sektörel alanlarda kullanılabiliyor. Bankalar, sinemalar vb. eğlence alanları, üretim tesisleri, büyük işletmeler, ulaşım, restoranlar, oteller, kamu kuruluşları başta olmak üzere her sektöre özel ürünlerimiz bulunuyor” şeklinde anlatıyor.

“BASKI, KAĞIT VE OPERASYONEL MASRAFLAR YOK”

Şirketlerin yeni nesil iletişim mecralarını kullanarak birtakım maliyetleri de düşürdüklerini belirten Kaan Akın,‘’Müşterilerimize kampanyalarını veya iç iletişimlerini, dijital ortamda anında ve dilerlerse lokasyon bazında gerçekleştirme imkanı tanıyoruz. Böylelikle her ölçekteki şirketi kağıt, matbaa, lojistik ve operasyonel efor gibi sabit masraflardan kurtarıyor, onlara yeni nesil iletişim mecrasına dahil olma fırsatı sunuyoruz. 

Son teknoloji görüntü kalitesine sahip ürünler ve içerik yönetimi ile üretiminde uzman ekibimizin desteği ile tüketicilerin dikkatini daha fazla çekmeyi sağlıyoruz. Bu sayede markalar tüketicileri yakalayıp, satışlarını artırma imkanı sağlıyor. Şirketlere yayınlarını haftalık, aylık hatta gün veya saatlik bir programla yayınlama ve lokasyon bazında yönetme şansını sağlıyoruz” diyor.

YÜZDE 100 YERLİ YAZILIM

Kurumların ihtiyaçları doğrultusunda geliştirdikleri yazılıma da değinen Akın, sözlerini şöyle devam ediyor: “Mühendislerimiz, S9Vision isimli yerli yazılımımızı öncelikle Türk firmalarının ihtiyaçlarını göz önüne alarak geliştirdi. Yurt dışındaki benzer firmalar basit, detay barındırmayan yolları seçmesine rağmen  geliştirdiğimiz yazılım, kurumları hayal edebileceklerinin ötesine taşımayı hedef edindi. Nitekim yazılımımız, dünyada da ilk 3 arasında sayılabilecek duruma geldi. Ben bu gelişmeleri bizim değil, Türkiye’nin başarısı olarak görüyorum.”

EN ÇOK OKUNANLAR