USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

08 Ağustos 2020 12:02

"Misafirlerimize, risk faktörlerinden uzak bir tatil sunuyoruz"

Covid-19 salgını ve yaşanan pandemi ile turizm sektörü, farklı bir deneyimle sezonu karşıladı. Bu süreci yenilenme çalışmaları ile değerlendiren Miramare Hotels, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanlığı Epidemiyoloji Bilim Kurulu ile hijyen kurallarını yeniden belirledi

"Misafirlerimize, risk faktörlerinden uzak bir tatil sunuyoruz"

Dalida Özatay Erus / [email protected]

Miramare Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gönül, konu ile ilgili Platin'e açıklamalarda bulundu.

• Bu sezona nasıl hazırlandınız?

Sezon öncesi otelimiz, renovasyondan geçti. Odalar başta olmak üzere lobby, bar ve restoranlar, spa merkezi, alışveriş alanları ve tüm kapalı alanlarımız yenilendi. Girişe, ‘comfort zone’ alanı ile 03-18 yaş aralığı çocuk ve gençlik dünyası Miraland’ı dahil ettik. Mimarımız Kübra Barut, dekorasyonda her bölümü özenle tasarladı. Turizm sezonu için bu zorlu süreci, otelimizin yenilenme çalışmaları için değerlendirdik.

• Hijyen ve sosyal mesafe adına ne gibi önlemler aldınız?

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanlığı Epidemiyoloji Bilim Kurulu tarafından proje oteli seçildik. İki profesör ve iki doçentin danışmanlığında bu sürece hazırlandık. 90 dönüm arazi üzerindeki otelimizin bünyesinde yer alan 279 oda, 5 restoran, açık ve kapalı havuz çevresi, spa merkezi, oyun odası, fitness merkezi, aquapark, sahil ve tüm etkinlik alanları hijyen kurallarına uygun hale getirildi ve Covid-19 önlemleri alındı. Otel girişinde, termal kamerayla misafirlerimizin ateşini ölçüyoruz. Misafirimizin ateşi yüksek olduğunda sağlık ekiplerimiz kendisiyle iletişime geçiyor. Misafirlerimizin bavulları, odalara taşınmadan önce dezenfekte ediliyor. Çalışanlarımız, maskeli olarak görevlerinin başında. Her bölgede dezenfektanlarımız bulunuyor. Otelimiz, düzenli olarak dezenfekte ediliyor. Havlu ve nevresimler, her gün yüksek ısıda temizleniyor. Açık büfede ikramlarımız sınırsız ancak Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kurallar çerçevesinde sadece görevli personel tarafından servis yapılıyor. Oda rezervasyonlarımızı 48 saat arayla alıyoruz.

“İÇ PAZARA YOĞUNLAŞTIK”

• Hedef kitlenizle nasıl bir iletişim kuruyorsunuz?

Otelimiz, 28 yıl önce kuruldu ve bugüne kadar Avrupa pazarından yoğun ilgi gördü. Her yıl, Almanya başta olmak üzere Avusturya ve Hollanda’dan da binlerce turist ağırlıyorduk. Antalya’ya Rus turistlerinin ilgisinin artmasıyla Rus misafirimiz de oluyordu. Ancak bu yıl yaşadığımız pandemi ile hedef pazarlarımızı ve stratejilerimizi değiştirdik. İletişim planlarımızı, iç pazara yoğunlaştırdık. İkinci önceliğimiz Rus pazarı ve ardından Almanya. İç pazar için de kapsamlı bir iletişim çalışması gerçekleştiriyoruz. Online rezervasyon kanalları, geleneksel medya ile sosyal medya ve influencer’lara yönelik iletişim stratejisi uyguluyoruz. Bu yıl, sezon geç başlasa da verimli geçeceğini umuyoruz.

• Dijital yatırımlarınız hangi kanallarda öne çıkıyor?

Dijital yatırımlarımızı, Covid-19 önlemleri kapsamında sosyal teması azaltmak amacıyla yoğunlaştırdık. Misafirlerimiz, gelmeden önce online check-in yapabiliyor. Aynı şekilde restoranlarımızda da online check-in olanağı var. Restoran, bar ve oda servisinde dijital menülere geçtik. QR kodu okutularak, cep telefonu ile menülere ulaşmak mümkün. Pazarlama ve satış kanallarımızda da dijitalin öneminin farkındayız. Mevcut satış kanallarımızı geliştirirken, elimizdeki verileri analiz ederek yeni satış kanalları ile iş birlikleri kuruyoruz. Dijital pazarlama konusunda da uzman iş ortaklarımızla hedef sosyal medya mecralarına özel içerikler geliştiriyoruz. Çalışanlarımız, dijital dönüşüm konusunda düzenli eğitim alıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR