USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

07 Eylül 2020 17:55

'Pandemi' Bodrum'da fark yarattı

Pandemi Restaurant, Bodrum Yalıkavak’ta bu sezon açılmasına rağmen adı, konumu, dekorasyonu, muhteşem lezzetleri ve kusursuz hizmet anlayışı ile fark yarattı. 14 yıldır eğlence sektöründe aktif bir şekilde faaliyet gösteren ve son birkaç yılda hem sektör içerisinde hem de yaptığı sosyal sorumluluk projeleri ile dikkatleri üzerine çeken genç işletmeci Kemal Üşenmez, Pandemi nedeni ile turizmin durma noktasına geldiği bu dönemde, Sun Entertainment iş ortaklığı ile Bodrum'da büyük bir yatırıma imz

'Pandemi' Bodrum'da fark yarattı

Mekanın ismi nereden aklınıza geldi? Son dönemde ilgi çeken bir isim olsa da tepkiler nasıl oldu?

“Pandemi” son dönemde herkesin dilinden düşürmediği bir isim. Biliyorsunuz Pandemi, dünya çapında engellenemeyen salgın hastalık anlamına geliyor. Bize göre eğlence de bir salgın hastalık ve eğlence hastalığının tedavi kliniği düşüncesi ile yola çıkarak bu ismi kullandık. İsim açısından tabi ki tepkiler aldık ama bu tepkileri öncelikle Sağlık Bakanlığı’na yapmış olduğumuz bağış ve sonrasında mekan içerisinde aldığımız tedbirlerle algıyı tersine çevirip “Pandemi” ismini güzel bir şekilde anılmasını sağladık.

“DİĞER İŞLETMELERE GÖRE İKİ KAT ÖNLEM ALIYORUZ”

Bilindiği gibi Pandemi süreci hala devam ediyor. Mekan içinde ve girişte ne gibi önlemler aldınız?

Türkiye’de örnek işletme olma düşüncesiyle yola çıktık. Mekanımızda Pandemi özelinde tüm önlemler üst seviyede. İsmimizin vermiş olduğu sorumluluk sebebi ile diğer işletmelere göre daha fazla dikkat etmemiz gerektiğinin bilincindeyiz.

Bu anlamda sosyal mesafe kurallarından, dezenfekte uygulamalarına, uyarı levhalarımızdan masa düzenimize kadar üst düzey bir kontrol içerisindeyiz. Çalışanlarımız her gün maske, eldiven ve dezenfekte edilmiş kıyafetler kullanıyor.

Özellikle mekanımızın girişinde bulunan hemşiremiz, herhangi bir problem yaşanması halinde kolayca ulaşabilmek adına, gelen misafirlerin önce ateşini ölçüyor sonrasında kişisel bilgilerini kaydediyor. Bu durum gelen misafirlerin çok hoşuna gidiyor ve güzel geri dönüşler alıyoruz.

Çeşme ve Antalya gibi daha kalabalık lokasyonlar yerine neden Bodrum’u tercih ettiniz?

Çeşme ve Antalya daha çok yurt dışından gelen turistleri ağırlayan bir bölge bana göre. Ama Bodrum için küçük İstanbul ya da küçük Ankara diyebiliriz. Özellikle İstanbul’un yoğunlukla geldiği bir bölge ve yıllardır İstanbul’da yer alan birçok büyük markalar burada şube açıyor. Dolayısıyla bu anlamda da Bodrum’un en gözde yerlerinden biri olan Yalıkavak Marina’nın hemen bitişiğinde, denize sıfır konumunda bir mekanı, hem ticari hem de marka bazında değerlendirmek istedik. Bunun da meyvesini şu an yiyoruz.

Turizmin durma noktasına geldiği bu sezonda elinizi taşın altına koyup büyük bir yatırıma imza attınız. Yatırım miktarı, çalışan sayısı ile ilgili bilgi verir misiniz?

Evet bu dönemde yaklaşık 4 milyon TL’ye yakın ciddi bir yatırım yaptık. Bunu her fırsatta da dile getiriyoruz.  Mekanın dizaynı, mimarisi ve baştan aşağıya sistematik olarak markalaşma adına yapmış olduğumuz bir yatırım. Mutfağından servisine, muhasebesinden güvenliğine kadar yaklaşık 50 personel ile misafirlerimize hizmet veriyoruz.

Biz projeye adım attığımız anda korona ortaya çıktı ve akabinde yasaklar gelmeye başladı. Bu yasakların getirmiş olduğu sıkıntılara rağmen kendimize ve projemize olan inancımızdan dolayı kesinlikle durma kararı almadık. Aslında bu biraz da benim ileriye dönük bakış açım ve yakın bir zamanda normalleşme sürecinin olacağına inancımdan kaynaklanan bir durum.

Mekanınızda doluluk oranı ne durumda?

Şu anda yüzde 90 doluluk oranımız var. Açtığımız her sahnemiz kapalı gişe gidiyor. Bu konuda misafirlerimizden ciddi şekilde talep alıyoruz. Tabi ki bu durum bizi çok mutlu ediyor.

İstanbul veya başka yerlerde şube açmayı düşünür müsünüz?

İstanbul ve Çeşme’de şube açmayı planlıyoruz. Bununla ilgili mimarlarımız çalışmaya başladı. Çok yakında İstanbul, önümüzdeki dönemde ise Çeşme’de “Pandemi Restaurant” olarak hizmet vermeye devam edeceğiz.

Mutfağınızın iddialı olduğundan bahsetmiştiniz, gelen misafirlerinize hangi tür yemekleri sunuyorsunuz?

Pandemi Restaurant mutfağında, Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen doğal ürünler kullanılıyor. Akdeniz ve Anadolu mutfağı tatları ile 30 çeşit yemeği misafirlerimize sunuyoruz. Kuru patlıcanlı midye dolma, her hafta menüde güncellenen şefin kaşık menüleri, Samandağ yakması, humus, tuzlu yoğurtla hazırlanan kuru cacık, özel bergomat sosuyla hazırlanan dana kaburga, ilk kez bu restoranda olan trüflü levrek, zahterli Antakya sıkma peyniri, topik ve çıtır kabak tatlısı gibi imza yemeklerimiz mevcut.

En önemlisi, artan malzemeleri farklı şekilde değerlendiriyoruz ve mutfakta sıfır atık projesiyle de sosyal sorumluluğa imza atıyoruz.

Bodrum’da sezon geç açılsa da hala gelenlerin olduğunu biliyoruz. Sezon ne zaman kapanır ve genel beklentiniz nedir?

Pandemi nedeni ile okulların açılma tarihi biraz daha ertelendi. Bu durumdan dolayı Bodrum’da biz ve bizim gibi eğlence sektörünün 15 Eylül’e kadar faaliyet göstereceğini düşünüyorum. 

EN ÇOK OKUNANLAR