USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Yaşam

30 Temmuz 2020 11:39

Çocuk oyun alanları yüksek tedbirlerle bayramı bekliyor

Çocuklar Ülkesi KidZania İstanbul, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrasında yeni normal’ kuralları ve yönlendirmeleri ile ek tedbirler aldı. 1 Ağustos tarihinde eğlenerek öğrenme deneyimine kaldığı yerden devam edecek. KidZania İstanbul CEO’su Ebru Timur, Sağlıklı ve Güvenli KidZania Deneyimi’ prensibinin sosyal mesafe, maske kullanımı, minimum temas ve maksimum hijyen ile dört temel kuraldan oluştuğunu ifade ediyor.

Çocuk oyun alanları yüksek tedbirlerle bayramı bekliyor

Çocuklar Ülkesi KidZania İstanbul, Türkiye’de ilk koronavirüs vakası görülmesi üzerine kendi inisiyatifi ile 14 Mart tarihinde faaliyetlerine ara veren ilk kurum oldu. Kapalı kaldığı süre boyunca T.C. Millî Eğitim Bakanlığı, T.C. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun açıkladığı rehberler, IAAPA – Uluslararası Tema Parklar ve Eğlence Merkezleri Derneği’nin yayınlarına göre hazırlıklarını tamamladı. İş yeri hekimi, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanının koordinasyonunda ‘yeni normal’e göre tedbirleri hayata geçirdi. ‘Sağlıklı ve Güvenli KidZania Deneyimi’ prensibi ile tedbirlerini güçlendiren Çocuklar Ülkesi, 1 Ağustos tarihinden itibaren kapılarını yeniden ziyaretçilerine açacak.

Tüm çalışanlara özel eğitim verildi

Yeni normal kurallarının titizlikle uygulandığını belirten KidZania İstanbul CEO’su Ebru Timur, dört yeni temel kuralının; sosyal mesafe, maske kullanımı, minimum temas ve maksimum hijyen olduğunu söyledi. Ebru Timur, yeni normal hazırlıklarının ilk aşamasının iş sağlığı ve güvenliği olduğunun altını çizdi. Ebru Timur, “Tüm ekip, açılış ve sonrası süreç ile ilgili online ve fiziksel olarak işyeri hekimimiz, iş sağlığı ve güvenliği uzmanımızdan özel eğitimler aldı. KidZania Üniversitesi’nin global eğitimleri ile çalışanlarımız salgında çocuklarla iletişim konusunda da eğitimlerini tamamladı” diye konuştu.

‘Sağlıklıyım’ beyan formu ile KidZania İstanbul’a giriş yapılıyor

KidZania İstanbul’a girişten itibaren öncelik her zaman olduğu gibi personel ve ziyaretçilerin sağlığı ve güvenliği olarak konumlandırıldı. Girişler, Akasya’nın yemek katında bulunan KidZania kapısından yapılacak. Tüm ziyaretçiler ‘Sağlıklıyım’ beyan formunu doldurarak sağlık görevlisinin kontrolünde şehre kabul edilecek. 

Şehir nüfusu kontrol altına alındı ve aktivite kişi kapasiteleri düşürüldü

KidZania İstanbul’da kontrollü sosyal hayatın içerisinde çocukların eğlenerek öğrenecekleri tüm aktiviteler yenilendi. Sosyal mesafe kuralları aktivite, dinlenme ve yemek alanları da dahil olmak üzere tüm şehirde geçerli olacak. Ayrıca, şehrin kapasitesi yüzde 60 düşürülerek, kontrollü girişler sağlanacak. 

Uzay teknolojisi ile eğlenerek öğrenme deneyimi

Havalandırma sistemi yüzde 100 taze hava ile beslenerek iklimlendirme yapılacak. NASA’nın uzay istasyonları ve mekiklerinde havayı filtrelemek için kullandığı teknolojinin bir benzeri tüm şehirde kullanılacak. Havalandırma santrallerinde UV kullanılarak bakteri ve virüslere karşı yüzde 99,9 oranında koruma sağlanacak. 

KidZos banka kartı kullanılacak

Ebru Timur, “KidZania’nın her ülkede olduğu gibi bir para birimi bulunuyor. Misafirlerimiz, meslekleri deneyimlerken yerel para birimimiz olan KidZos kazanıyor veya harcıyor. Şehrimizde bulunan tüm materyaller gibi Kidzos’larda nano gümüş teknoloji ile dezenfekte ediliyor. Ancak misafirlerimizin içi rahatlasın diye, kâğıt KidZos yerine banka kartı kullanmaya teşvik ediyoruz. Giriş yaparken vereceğimiz KidZos banka kartları kişiye özel olup aktivitelerde temassız olarak kullanılabilir.” dedi.

Platinonline.com

EN ÇOK OKUNANLAR