USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Bankacılık Haberleri

04 Nisan 2019 16:38

Denizbank ALGOLAB ile hizmete başladı

Yatırım işlemlerinde robotik teknolojiyi kullanıma alan DenizBank Yatırım Hizmetleri Grubu, Türkiye’nin ilk çevrimiçi algoritmik yatırım platformu ALGOLAB’i hizmete sundu.

Denizbank ALGOLAB ile hizmete başladı

DenizBank Yatırım Hizmetleri Grubu, Algoritmik İşlemler için yatırımcılara tek mecra üzerinden tüm yatırım ürünlerine otomatik işlem emri verebilecekleri ALGOLAB platformunu hizmete aldı.

AçıkDeniz internet bankacılığı veya üye olarak giriş yapılabilecek platformda ‘Hazır Stratejiler’, ‘Sürükle Bırak’ ya da ‘Kodlama Editörü’nü kullanarak arzu edilen algoritma tercihe göre oluşturulabilecek. Yatırım konusunda tecrübesi bulunmayan kişilerden, bu alanda derin deneyime sahip yatırımcılara kadar geniş yelpazede herkesin platformu olarak hizmet verecek ALGOLAB kullanıcı dostu ara yüzüyle işlemlerin rahatlıkla yapılmasını sağlıyor.

“Robot teknoloji sayesinde müşterilerimizin hizmet ve servislere ulaşım hızı artıyor”

Müşterilerinin Deniz Yatırım hesapları ile Borsa İstanbul pay senetleri ve vadeli işlemler piyasasına emir iletimi yapabilecekleri web tabanlı bir platform sunduklarını belirten Özel Bankacılık ve Yatırım Grubu Genel Müdür Yardımcısı C.Cem Önenç şunları söyledi; “DenizBank Yatırım Hizmetleri Grubu’nun bilgi birikimi ve bankamızın Dijital Bankacılık İnovasyon Yönetimi iş birliğinde oluşturduğumuz, müşterilerimiz için basit, kolay ve uygulanabilir yatırım stratejileri sunacak ALGOLAB’i hizmete almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Birçok hizmetimizi robot gücüne dönüştürdüğümüzde yapılan hataların azaldığını, hizmet kalitemizin yükseldiğini ve müşterilerimizin bu yöndeki servislere daha hızlı ve nitelikli bir şekilde eriştiğini gözlemliyoruz. ALGOLAB ile yatırım işlemlerini, müşterimizin cebine taşıdık ve işlem süresini sadece dakikalara indirdik. Herkese hitap edecek, yatırım işlemlerinde karar vermelerini kolaylaştıracak yeni platformumuz ile yatırımların tümüyle robotize edilmesine imkan sağlıyoruz. The Banker’in her yıl dünyanın dört bir yanından gelen başvurular ile gerçekleştirdiği ve o yılın en iyi teknoloji projelerini ödüllendirdiği programı ‘The Banker: Yılın Teknoloji Projeleri’ ödüllerinde ‘İşlem Platformu’ kategorisinde ALGOLAB ile ödül kazandık. Tüm işlemlerin web üzerinden yapılabileceği ALGOLAB platformu ile yatırımda yepyeni bir dönemin kapısını aralıyoruz”.

EN ÇOK OKUNANLAR