USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Borsa Haberleri

30 Nisan 2024 10:56

Lila Kağıt'ın halka arzında talep toplama başladı

Halka arz başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanan Lila Kağıt, bugün ve 2-3 Mayıs'ta talep toplayacak.

Lila Kağıt'ın halka arzında talep toplama başladı

Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin liderliğinde toplam 43 aracı kuruluştan oluşan konsorsiyum aracılığı ile; talep toplama 30 Nisan ve 2-3 Mayıs 2024 tarihlerinde, pay başına 37.39 TL fiyatla gerçekleştiriliyor.

Lila Kağıt, Borsa İstanbul'da 'LILAK' kodu ile işlem görecek.

Lila Kağıt Genel Müdürü Alp Öğücü, şirketin halka arzına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Lila Kağıt'ın 2006 yılında yüzde 100 Türk sermayesiyle kurulduğunu, ana faaliyet alanının temizlik kağıdı üretimi, satışı ve dağıtımı olduğunu belirten Öğücü, 1930'lu yılardan 2000'li yılların başına kadar çeşitli endüstriyel tekstil faaliyetleri yürüten ve daha sonra kağıt üreticisine dönüşen bir aile şirketi olduğunu ifade etti.

Tekirdağ Ergene'de 300 bin metrekare alan üzerinde, yıllık 271 bin ton kurulu kapasiteyle faaliyet gösterdiklerini anlatan Öğücü, ürettikleri kağıdın bir kısmını bobin olarak dünyanın birçok noktasındaki konverting tesislerine ham madde olarak gönderdiklerini, bir kısmını ise kendi tesislerinde işleyip tüketici ürünlerine dönüştürdüklerini belirtti.

(Lila Kağıt Genel Müdürü Alp Öğücü)

"SÜRECİN SONUNDA HALKA AÇIKLIK ORANIMIZ YÜZDE 20,34 OLACAK"

Halka arz sürecine ilişkin bilgileri paylaşan Öğücü, şunları kaydetti:

"Ak Yatırım ve Yapı Kredi Yatırım liderliğinde, 30 Nisan ve 2-3 Mayıs tarihlerinde talep toplama işlemi gerçekleşecek ve şirketimiz Borsa İstanbul'da "LILAK" kodu ile işlem görecek. Halka arz edilecek toplam payların yüzde 70'i yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 20'si yurt içi kurumsal yatırımcılara, yüzde 10'luk kısmı yurt dışı kurumsal yatırımcılara gerçekleştirilecek satışlar için tahsis edilecek. Halka arz edilecek gelirin yüzde 75'i yeniden şirkete sermaye olarak konulacak olup bu sürecin sonunda halka açıklık oranımız yüzde 20,34 olacak. Sürdürülebilir büyüme hedeflerimiz doğrultusunda halka arz izahnamemizde de detaylarına yer verdiğimiz üzere 5 milyar TL'yi aşan bir yatırım planımız bulunuyor. Halka arzdan elde edilecek gelirin yüzde 60'lık kısmını yeni yatırımlar, kapasite artışı için kullanacağız."

Erzurum'da Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'in en büyük ölçekli ağır sanayi yatırımlarından birine imza atarak bölgenin ilk temizlik kağıdı üretim tesisini kurmakta olduklarını belirten Öğücü, inşaatına başladıkları bu yeni üretim tesisleriyle kapasitelerini 271 bin tondan 306 bin tona çıkarmayı ve bölgenin istihdamına katkı sağlamayı hedeflediklerini aktardı.

EN ÇOK OKUNANLAR