USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

16 Ocak 2020 17:49

160 uygulama geliştirme takımı, çevik yaklaşıma çalışıyor

Akbank Teknoloji ve Operasyon Genel Müdür Yardımcısı İlker Altıntaş, çevik yönetime geçiş sürecini ve detaylarını Platin Ocak sayısında anlattı

160 uygulama geliştirme takımı, çevik yaklaşıma çalışıyor

Şirket: Akbank
Çevik yönetime geçiş: 2013
Olumlu gelişmeler: Proje ve müşteri taleplerinin pazara çıkış süresinde 2015’ten bu yana yüzde 40 iyileşme, tamamlanan proje ve adetlerde ise yüzde 30’lara varan yükseliş gözlemlendi.
2020 hedefi: Çevik yaklaşımları organizasyonun farklı noktalarında yaygınlaştırmak.

160 UYGULAMA GELİŞTİRME TAKIMI, ÇEVİK YAKLAŞIMLA ÇALIŞIYOR

Çevik yönetim yolculuğunda 2013 yılı öncesinde çeşitli pilot çalışmalar ve denemeler yapmıştık. Büyük organizasyonel ölçeklerde denemeler yapıp başarılı sonuçlar alınca bunu yaygınlaştırmaya karar verdik. 2016’nın ilk çeyreğinde ‘bilgi teknolojileri’ndeki uygulama geliştirme takımlarımız, çevik yaklaşımlarla çalışmaya başladı. Şu an 160 adet  uygulama geliştirme takımımız bulunuyor. Rollerden hiyerarşiye, performans yönetiminden süreçlere, tüm yönetişim modelimizi de buna uygun değiştirdik. Çevik yaklaşımlar konusunda takımlarımıza, yöneticilerimize ve üst yönetime destek olan bir Agile Studio ekibimiz ve bu ekibin içerisinde de beş profesyonel agile koçumuz var. Agile pratiklerin uygulanması ve Akbank içerisinde bu kültürün yayılmasını destekleyen ‘Çevik Uygulamalar’ ekibi kuruldu. ‘Portföy Yönetimi’, iş birimlerinden gelen fikirlerin olgunlaşması için takımlara destek oluyor. 'Sponsor Takım’, dönüşüme öncülük eden, organizasyonel seviyedeki engellerin kaldırılması ve takımların daha etkin çalışabilmesini hedefliyor. 'Sürekli Kalite’ adını verdiğimiz etkinliğimizle her çevik takımın kendi belirlediği aksiyonlarla yazılım ve üretim kalitesini iyileştirmesini hedefliyoruz. Devops pratikleri üzerine büyük yatırımlar yapıyoruz. Son 2 yılda olay sayılarımızda yüzde 38’lik iyileşme sağladık.

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR