USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

04 Haziran 2020 13:44

25 uzman isimden 25 gelecek senaryosu

Pandemi sürecinde farklı ülkelerin gıdadan sağlığa, tedarik zincirinden üretim süreçlerine kadar yaşadıkları pek çok problemi, Türkiye yaşamadı. Sağlık hizmetleri sorunsuz ilerledi. Gıda, tarım ve perakende sektörleri gerekli tüm önlemleri alarak riskleri başarıyla yönetti. Yarına ise çok daha rekabetçi, dijital, katma değerli ve sürdürülebilir gelecek senaryolarıyla ilerleniyor

25 uzman isimden 25 gelecek senaryosu

Covid-19’un ardından aslında çoğu sektörün ya da kurumun start vermiş olduğu dijitalleşme süreci inanılmaz bir hız kazandı. Mayıs temamızda da işlediğimiz üzere dijitalleşme planlarını; pandemi krizinden önce, orta ve uzun vadeli bir projeksiyonla kurgulayan markaların; bugün tedarik zincirinden üretime, verimlilikten İK stratejilerine kadar her aşamada çok daha esnek ve rekabetçi bir yapıya sahip oldukları gözlemleniyor. Eski doğrulardan yeni doğrulara, hatta yeni dengelere doğru ilerlediğimiz bugünlerde dijital dönüşüme hazırlıksız yakalanan sektörler ise önemli zorluklarla karşı karşıya… Yarının ayakta kalabilenleri, tüketici talep ve ihtiyaçlarını doğru analiz eden ve bu beklentilere dijital dünyanın sunduğu hızlılık, fonksiyonellik ve ileri teknoloji ile yanıt verebilenler olacak.

TÜRKİYE, YENİ DÜNYAYA SONUNA KADAR HAZIR

Bu noktada, yeni dünya düzeninde gelecek senaryolarıyla fark yaratmak isteyen 25 sektörü mercek altına aldık. Tarımdan gıdaya, enerjiden bankacılığa, eğitimden sağlığa kadar farklı sektörlerde, her biri alanında uzman 25 isim; Türkiye’nin yerli ve milli üretim gücüne, eğitimli genç nüfusuna ve sektörlerimizin vaat ettiği potansiyele sonuna kadar güveniyor. Ülkemizi global arenada katma değerli ürün ve hizmetlerle çok daha üst seviyeye taşımayı hedefleyen sektörel gelecek senaryoları da bu güvenin en somut yansıması… Türkiye, ‘yeni normal’ olarak adlandırılan bu döneme, farklı bir ifadeyle yeni dünyaya sonuna kadar hazır. Tüm lokomotif sektörler; planlı, sürdürülebilir, öngörülebilir ve katma değer yaratan bir vizyonla yol alıyor. Dijital dünyanın sunduğu her fırsattan faydalanılıyor, karşılaşılacak üretimsel sorunlara yönelik tedbirler alınıyor, her sektör özelinde eksiklikler belirleniyor ve çok daha hızlı aksiyon alabilmesi için gerekli tüm adımlar atılıyor. Sektörlerimiz çok daha üretken, verimli ve sürdürülebilir bir çalışma ekosistemi ile geleceğe hazırlanıyor. 

İŞTE O İSİMLER...

Prof. Dr. Gökhan Özertan

İlknur Menlik

Abdulkadir Karagöz

Adil Pelister

Ayşe Esen

Haydar Yenigün

Adnan Dalgakıran

Sezgin Sipahi

Mustafa Gültepe

Mustafa Balcı

Dr. Özgür Deniz Tezcan

Anar Mammadov

Gürhan Çam

Prof. Dr. Erol Özvar

Serda Büyükkoyuncu

Refik Anadol

Prof. Dr. İhsan Kara

M. Buğra Koyuncu

Birol Güven

Tal Garih

Ufuk Ulutaş

Muhammed Furkan Akıncı

Ebru Dildar Edin

Hayri Dağlı

Prof. Dr. Tamer Yılmaz

 

EN ÇOK OKUNANLAR