USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

08 Nisan 2019 11:11

5G ve E-Ticaret: 2019'dan neler beklemeliyiz?

Dünya ekonomik forumu, dördüncü endüstriyel devrimin eşiğinde olduğumuzu söylüyor. Bu dönüşüm, daha önce deneyimlediğimiz hiçbir şeye benzemeyecek. Herkes için limitsiz ve kolayca erişilebilen internet, insana benzeyen yapay zeka ve imkansız olduğunu düşündüğümüz teknolojik aletler hayatımıza girecek. Bu dönüşüm genel anlamıyla 5g teknolojisine bağlı. 5g’nin günlük hayatımızı ve ticareti nasıl değiştireceğine hep birlikte göz atalım...

5G ve E-Ticaret: 2019'dan neler beklemeliyiz?

5G, bugüne kadar gördüğümüz en hızlı beşinci jenerasyon mobil ağ teknolojisi olarak karşımıza çıkıyor. Deneme aşamasında olan 5G’ye, mobil şebeke operatörleri büyük yatırımlar yapıyor; kendilerini bu teknolojiye hazırlamaya çalışıyorlar. 4G’nin hızı, çoğu kullanıcı için yeterli gözükse de 5G ileriye dönük büyük bir adım olacak. 

5G NE KADAR HIZLI OLACAK?

Next Generation Mobile Networks Alliance’ın araştırma sonuçlarına göre 5G’nin, onlarca çalışana 1 saniye içinde 1 gigabayt data akışı sağlaması gerekiyor.  5G.co.uk’ye göre ise 5G’nin indirme gücü önceki kuşağa göre 1000 kat daha hızlı olacak. Böyle bir hızda 4K bir filmi saniyeler içinde indirebileceksiniz.

PLATİN'İN NİSAN SAYISINI ALMAK İÇİN TIKLAYIN 

 
EN ÇOK OKUNANLAR