USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

08 Kasım 2019 18:46

78 ülkeye ihracat yapıyor

"Dünyada 78 ülkeye yaptığımız ihracat ile 2018 yılında 100 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Bugün üretimimizin yüzde 65’ini ihraç ediyoruz. Yeni yatırımlarımızın devreye girmesiyle ihracat rakamımızın yılda 180 milyon dolar seviyelerine ulaşmasını hedefliyoruz"

78 ülkeye ihracat yapıyor

Dünyanın 78 ülkesine ihracat yapan Lila Group, artan ihracat hacmi ve Türkiye’nin sektördeki büyüme potansiyeli karşısında üretim kapasitesini artırma kararı aldı. Şirket, Çorlu’da bulunan mevcut üretim tesisi ile aynı kampüste, 50 bin metrekare alan üzerine 450 milyon TL yatırım ile yeni bir üretim tesisi daha kuruyor.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜKLERİNDEN

Artan ihracat hacmiyle birlikte Türkiye’nin sektördeki büyüme potansiyeli ve sürekli artan nüfusuna karşılık üretim kapasitelerini artırma kararı aldıklarını belirten Lila Group CEO’su Alp Öğücü şöyle konuşuyor: “Çorlu’da şu anda tek çatı altında Doğu Avrupa, Türkiye Kafkaslar, MENA bölgesinde en büyük entegre üretim tesisi olarak faaliyetlerini sürdüren şirketimiz, yeni tesisimizin faaliyete geçmesi ile birlikte aynı kampüs içinde Avrupa’nın en yüksek kapasiteli ikinci entegre tesisi olma özelliği kazanacak.”

Tesislerinin 2020 ilk çeyreğinde faaliyete geçmesiyle mevcut bobin kağıt üretim kapasitelerini yüzde 50 artırarak yılda toplam 220 bin ton kapasiteye, konverting yani markalı ürün kapasitelerini ise yılda 100 bin tondan 120 bin ton kapasiteye ulaştıracaklarını söyleyen Öğücü, “Şu anda 78 olan ihracat yaptığımız ülke sayısını daha da artırarak pazar payımızı büyütmeyi hedefliyoruz” diyerek sözlerine son veriyor.

EN ÇOK OKUNANLAR