USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

19 Ocak 2021 12:06

Ahmet Emin Ahlatcı: Hedef, bu sektörde dünyanın ilk 10 şirketinden biri olmak

Platin Global 100 Endeksi 'Maden Sektörü' birincisi Ahlatcı Holding'in Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Emin Ahlatcı dijitalleşmedeki yeni yol haritasını Platin'e açıkladı. Ahlatcı "Teknolojiye yaptığımız yatırımlarla altın üretim kapasitemiz yükselirken, bu dönemde istihdamımızı da artırdık. Şimdiki hedefimiz, dünyada ilk 10 altın şirketi arasına ismimizi yazdırabilmek" dedi.

Ahmet Emin Ahlatcı: Hedef, bu sektörde dünyanın ilk 10 şirketinden biri olmak

Ahlatcı Kuyumculuk olarak geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz 1.3 milyar dolarlık ihracatla Türkiye’nin en büyük altın ihracatçısı konumundaydık. 2019 ve 2020 yıllarında teknolojiye yaptığımız yatırımlarla, rafinerimizde 20 saatlik olan vardiya süresini 24 saate çıkardık. 2019’da 3 milyon Euro’luk makine yatırımı yaptık. İnsanların yapacağı işleri makinelere ve robotlara yüklemeye başladık. 2020 yılında istihdamımız yüzde 10 oranında artırdık. Şu anda bünyemizde 3 bin 500 çalışanımız bulunuyor.

2020 yılında düğünler azdı, fakat Türk insanı bu dönemde altın alımını düğün yerine yatırım için yapmış oldu. Öyle ki biz de Ahlatcı Kuyumculuk olarak iki yıl önceki ürettiğimiz gram altın miktarını, pandemi döneminde bir ayda ürettik. Kuyum sektörü direkt olarak üretim yapılması gereken bir sektör. Yani evden çalışma durumu söz konusu değildi. Ahlatcı olarak biz de ancak satış tarafında dijitalleşebildik. Pttavm, n11, Trendyol gibi sitelerin yanında kendi sitemizde de satışlarımızı gerçekleştirdik. Buna mukabil dijital tarafta 2019’daki satış rakamlarımızı 4’e katladık. Türkiye’de kendi sektörümüzde ilk 3’te olmak hedefimiz vardı, onu başardık. Şu anki hedefimiz ise 5-6 yıl içerisinde dünyada ilk 10’da yer almak…

EN ÇOK OKUNANLAR