USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

13 Ağustos 2020 10:30

"Aileler engel olmak yerine, destekleyici olmalı"

E-spor alanında kariyer yapmayı seçen gençlerin aileleri, ilk etapta tedirgin olsa da uzmanların bilgi paylaşımları ve yönlendirmeleri sayesinde çocuklarına tam destek oluyor

"Aileler engel olmak yerine, destekleyici olmalı"

Dalida Özatay Erus / [email protected]

Son dönemde çok popüler olan ve Riot Games'in geliştirdiği League of Legends Şampiyonluk Ligi'nde mücadele eden takımlardan Galakticos’un orta koridor oyuncusu ‘Xkenzuke’ Serkan Atılgan, başarılı performansıyla adından söz ettiriyor. 20 yaşındaki oyuncunun Almanya’da yaşayan annesi Kevser Atılgan ile babası Arif Atılgan ile görüşerek oğullarının bu sporu seçme sürecini konuştuk. 

• Oğlunuz, e-spor oyuncusu olmayı seçtiğinde endişeye kapıldınız mı? Bu konuda bir uzman desteği aldınız mı?

Açıkçası birtakım endişelerimiz vardı. Özellikle, bu konu ve bu sektör hakkında bilgi sahibi değildik. Olayın ne kadar büyüyüp gelişebileceğinden haberimiz yoktu. Geleceğine dair endişelerimiz vardı. Uzman desteği almadık ancak Serkan’ın ağabeyi bu konuda bizi ikna eden kişi oldu.

“OĞLUMUZ, GELECEĞİN SPORUNU YAPIYOR”

• Aile olarak nasıl bir yaklaşım sergilediniz? Ailelerin neler yapması, hangi konularda titiz davranması gerekiyor?

Her şeyden önce onunla gurur duyuyoruz. Başarılar kazanması, iyi oynaması ve adından söz ettirmesi bizi çok mutlu ediyor. Biz de ona engel olmuyoruz. Aileler, öncelikle çocuğunu iyice dinlemeli ve sektörden haberi olan birilerinden mutlaka yönlendirme almalı. Oğlumuzun geleceğin sporunu yapıyor olmasından, Galakticos gibi düzgün ve vizyonlu bir kulüpte oynamasından son derece memnunuz. Oğlumuzu mutlu ettikleri için Türkiye’de bir ev ortamı, aile ortamı sundukları için Galakticos’a teşekkür ediyoruz. Yetenekli gençlerin bu sektöre girmeleri, daha iyi yerlerde olmaları ve ülkemizi temsil etmeleri çok hoşumuza gidiyor. 

• Bu spora yönelen gençlerin ailelerine nasıl tavsiyelerde bulunursunuz?

Kesinlikle çocuklarını dinleyip, onlarla konuşsunlar. Özellikle imkan ve ekipman konusunda yardımcı olsunlar. Eğer iyi takımlardan teklif alıyorsa, engel olmak yerine desteklesinler. Fakat okullarını kesinlikle boş bırakmalarına engel olsunlar.

• Oyun dışında beraber nasıl zaman geçirmeye özen gösteriyorsunuz? Günlük rutinleriniz neler?

Yemeklerimizi birlikte yiyoruz ve dışarıya birlikte çıkıyoruz. Sezon aralarında görüşebildiğimiz için vaktimizi birlikte değerlendirmeye özen gösteriyoruz. Birlikte filmler izliyoruz hatta bazen Serkan’ın iyi oynadığı maçları tekrar tekrar izliyoruz.

EN ÇOK OKUNANLAR