USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

04 Nisan 2019 17:04

Ayakkabı sipariş ettiğinizde terlik gelirse ne olur?

İnternette çok güzel bir ayakkabı gördünüz ve fiyatı da size göre oldukça uygun. Kargo da bedava yazıyor. Bir gün içerisinde teslim edileceğinin de sözünü aldınız. Ertesi gün gelen kargonuzdan bakıyorsunuz ki, plastik bir terlik çıkıyor. Daha önce taş ve bir kilo salatalık yollandığını da duymuştuk. Peki, alışveriş yapacağınız siteyi seçerken güvenilir olduğunu anlamak için nelere dikkat etmelisiniz?

Ayakkabı sipariş ettiğinizde terlik gelirse ne olur?

Duygu Sayıner / [email protected]

Türkiye’de internet penetrasyon oranı yüzde 73 seviyelerinde. Bu da yaklaşık 58 milyon kullanıcının internete erişiminin olduğu anlamına geliyor. Pazarın büyüklüğü 23 milyar TL’ye ulaştı. Bu pazardan faydalanan alışverişçi sayısı ise 5.3 milyon kişi. E-ticaretteki yıllık büyüme oranlarına bakıldığında istikrarlı bir artışın gözlemlendiği Türkiye’de, pazarın büyüklüğü 5 yıllık süreç içerisinde toplamda yüzde 32 oranında artmış. Rakamlar e-ticaretin yükselişini açıkça ortaya koyuyor.

Çeşitlilik çoğaldıkça tüketiciler için de e-ticaret, cazip bir pazar ortamı haline geliyor. Tabii burada mobilin de gücüne dikkat çekmekte fayda var. Global sosyal medya ajansları We Are Social ve HootSuite tarafından yayınlanan ‘Dijital Türkiye 2019’ raporuna göre, 82.4 milyon nüfusa sahip Türkiye’de yetişkinlerin yüzde 98’i cep telefonu kullanıyor. Akıllı telefon kullanan yetişkinlerin oranı ise yüzde 77. Raporda Türklerin günde ortalama 7 saat 15 dakikalarını internette geçirdiklerinin altı çizilirken, bu sürenin 2 saat 46 dakikası da sosyal medyada harcanıyor. Türkiye’de toplam 52 milyon sosyal medya kullanıcısı var ve bunların 44 milyonu sosyal medyaya mobil cihazlarla bağlanıyor. Potansiyeli siz düşünün…

PLATİN'İN NİSAN SAYISINI ALMAK İÇİN TIKLAYIN 

 
EN ÇOK OKUNANLAR