USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

08 Kasım 2019 18:53

"Beş kıtaya ulaşıyoruz"

"İnovasyon, Ar-ge, tasarım ve markalaşmayı hedef alan, yüksek katma değer odaklı, bilgi ve teknoloji rekabetine göre kurgulanmış ihracat odaklı büyüme stratejimizle en büyük pazarımız Avrupa. İhracatımızın yüzde 60’tan fazlasını Avrupa ülkelerine yapıyoruz. Asya-Pasifik, Ortadoğu-Afrika ve ABD pazarları da ihracatımız içerisinde önemli bir yer tutuyor"

"Beş kıtaya ulaşıyoruz"

Sarkuysan Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Çaycı “Türkiye elektrolitik bakır tel ihracatının yüzde 50’sinden fazlasını tek başına gerçekleştiren Sarkuysan, Avrupa’da ise elektrolitik bakır tel sektöründe üretim kapasitesi yönünden üçüncü sırada yer alıyor.

Yurt dışına 1979 yılında ihracat faaliyetleri ile açıldık. 1990 yılların başında Kazakistan’da sektörle ilgili teknolojik bir projeyi realize ettik. Yurt dışında ilk şirket kuruluşumuz ise 2002 yılında Amerika’da SARK-USA ile başladı. Bunu 2008 yılında kurulan ve Amerika’da ilk fabrikası olan SARK-WIRE şirketi takip etti.

Global arenada kurum olarak önem verdiğimiz bölgeler Kuzey ve Orta Afrika ülkeleri ile Orta Doğu… Orta ve uzun vadeli global hedeflerimizin basında kapasite artışı ve ürün çeşitliği vardır.

AVRUPA’DA İLK 5’TE

Global arenada pek çok rakibimiz mevcut. Ancak Sarkuysan kalitesi ile Avrupa da ilk beş firma içinde bulunurken, ABD’de ise sektörünün lideri konumunda bulunuyoruz. Türkiye elektrolitik bakır sanayi, dünyaya göre çok çok ilerde. Biz Amerika’ya çok rahatlıkla bu ürünlerimizi satıyoruz. Dolayısıyla ABD’de çok iyi bir konumdayız. Sarkuysan’ın yoğun ihracatı çerçevesinde ürünlerini doğrudan pazarlamak üzere bu alanda çok önemli iki ülke olan İtalya’da bir şubesi ve ABD’de SARK-USA adıyla pazarlama şirketimiz ve SARK-WIRE fabrikamızın yanında Bulgaristan’daki fabrikamız SARK-BULGARIA yatırımımız bulunuyor.

Amerika ülke olarak yatırımcı için en ideal ülke konumunda. Zira yatırımcı için elzem bütün bilgileri temin edeceğiniz doküman ve ilgili ofisler çok yeterli ve ikna edici bir kimlik arz ediyor.

Mesela her şehrin, her kasabanın hatta her yerleşim bölgesinde yapacağınız yatırımla ilgili yetkili bir yatırım ofisi mevcut. Mevzu bahis ofis, tüm sorularınıza cevap verdiği gibi, yatırımızla ilgili hazır bina, arsa, müteahhit firmalar, belediye, elektrik, su, gaz, kanalizasyon, her türlü altyapı hizmetlerinde çok yardım ederken, bazı hizmetlerin kısa zamanda çözümü için sorumluluğu dahi üzerine alabiliyor.

ABD PİYASASI CAZİP

Az yatırım alan ülkelerde yatırımla ilgili doküman ve ilgili ofisleri temin etmekse oldukça zorluk çıkarabiliyor. Zira bu tür ülkelerde yazılı dokümanın uygulamasını sağlayacak tek bir makam yok desek yeri var. Otorite pek çok bakanlığa ve mahalli yönetime dağıtıldığından, tek bir yetkili bulma şansınız pek mümkün değil. Amerika’da iki ayda başardığınız yatırım faaliyetlerini, bu tür ülkelerde ancak 20 ayda, yani tam 10 katı sürede icra edebiliyorsunuz. Bu da yatırımcının yabancı ülkelere yatırım yapma kararında en önemli husus olmalı.” dedi

EN ÇOK OKUNANLAR