USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

07 Ağustos 2020 10:43

Beşiktaş Esports, e-sporun da ilk geleneksel kulübü

2015 yılında dünyada e-spor branşı açan ilk geleneksel spor kulübü olan Beşiktaş JK, bunun yanında yine bir ilki gerçekleştirerek 2018 yılında bir stadyum içerisindeki ilk e-spor deneyim ve etkinlik merkezi Game On’u Vodafone Park’ta açan kulüp de aynı zamanda. Beş yıldır faaliyetlerine aralıksız devam eden Beşiktaş Esports, şu anda dört farklı oyunda, sekiz takım ile mücadelesini sürdürüyor

Beşiktaş Esports, e-sporun da ilk geleneksel kulübü

Beşiktaş Jimnastik Kulübü olarak e-sporu, diğer branşlarının aksine yeni nesle ulaşmak için bir pazarlama aracı olarak gördüklerini dile getiren Beşiktaş Esports Yöneticisi Erman İpçi, Türkiye’de ciddi bir genç nüfus olduğunu, ancak bu nüfusun önemli bir kesminin futbol veya basketbol izlemeyi bırakmış durumda olduğunu belirtiyor.  “Dolayısıyla bu kesime hitap edebilmek, onların içinde bir Beşiktaş sevgisi bırakabilmek için e-spora 5 yıldır ciddi anlamda yatırım yapıyoruz” diyen İpçi, e-spor takımlarının kendi liglerinde başarılı bir şekilde mücadele ederken, yeni akım mecraları da aktif bir şekilde kullanarak hedefledikleri kitleye ulaşmak istediklerinin altını çiziyor.

YENİ NESLE ULAŞMAYA ÇALIŞIYORLAR

Beşiktaş Esports’un şu anda dört farklı oyunda sekiz takımının bulunduğunu söyleyen İpçi, yer aldıkları oyunları ise League of Legends, PUBG, bir Türk yapımı olan Zula ve FIFA olarak sıralıyor. Şu anda var olan veya yeni çıkacak oyunları da yakından takip eden Beşiktaş Esports, kendileri için fırsat gördükleri her oyunda sürdürülebilir takımlar kurmayı odağına almasıyla dikkat çekiyor.

“Beşiktaş Esports olarak, var olduğumuz tüm branşlarda ahlaklı sporcular ile birlikte rekabetçi takımlar oluşturup, Beşiktaş markasının her alanda zirvede olmasını hedefliyoruz.  Oyuncularımızla, içerik üreticilerimizle yeni akım mecraları en iyi şekilde kullanıp sosyal medyada en çok takip edilen takım olmak istiyoruz” diyen İpçi,  ancak bu şekilde hedefleri olan yeni nesle ulaşıp onlara etki edebileceklerinin farkında olduklarını dile getiriyor.

“SCOUT’LARIMIZIN RADARLARI AÇIK”

Beşiktaş Esports Yöneticisi Erman İpçi, genç sporculara çağrı yaparken, öncelikle gençlerin e-sporcu olma hayaliyle çıkıp derslerini ve okullarını küçük yaşlarda bırakmamaları gerektiğine özellikle vurgu yapıyor. “Bununla birlikte bizler var olduğumuz oyunlarda denemeler yapıyoruz. Özellikle stadımızın içerisindeki Game On alanında çeşitli oyunlarda turnuvalar da düzenliyoruz. E-spor sevdalıları hem Beşiktaş Esports’u hem de Game On’u sosyal medyada takip ederek turnuvalar ve seçmeler hakkında da detaylı bilgiler alabilirler” diyen İpçi, bununla birlikte oyuncuların oynadıkları oyunların bireysel sıralamalarında dereceye girerlerse, scout’larının da oyuncuları muhakkak keşfedeceklerine dikkat çekerek sözlerine son veriyor.

 

EN ÇOK OKUNANLAR