USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

07 Ağustos 2020 10:55

Blaze Esports, en sevilen e-spor kulübü olmayı amaçlıyor

Son dönemin en dikkat çekici takımlarından olan Blaze Esports’un kadrosu, tamamen Türk oyunculardan oluşuyor. Geçen yıl takımları üzerine odaklanan kulüp, bu yıl topluluk için daha fazla içerik üreten, daha fazla odaklanan bir konumda olurken, kısa süre içerisinde global turnuvalarda ses getiren, sempatik, başarılı ve örnek alınan bir kulüp oluşturmayı hedefliyor

Blaze Esports, en sevilen e-spor kulübü olmayı amaçlıyor

Hayatının son 16 yılını spor ve oyun sektörü içerisinde üst düzey yönetici olarak geçirmiş biri olarak neyin nasıl yapılamadığını çok yakından görme şansı olduğunu söyleyen BLAZE Esports Kurucusu Bora Koçyiğit, dünyanın en büyük oyun şirketlerinden birinde e-spor bölümünü yapılandırmak için çalıştıktan sonra, çalıştığı yerden ayrılıp kendi e-spor kulübünü kuranlardan. Koçyiğit, birikimlerini bu alanda değerlendirmek istediğini söyleyerek, BLAZE Esports’u ve Türkiye’yi oyun ve espor ekosisteminde dünyanın önde gelen oyunculardan biri haline getirmeyi hedeflediklerini aktarıyor.

YENİ BRANŞLAR YOLDA

BLAZE olarak vizyonlarının, Türkiye’den çıkmış en sevilen e-spor takımı/markası olduğunu aktaran Koçyiğit, iyi bir takım olabilmek için sağlam bir finansal yapı, doğru transferler ve kazanılacak kupalar yeterliyken, ‘en sevilen’ takım olmak için çok daha fazlasının olması gerektiğine dikkat çekiyor. “Bunun için Türkiye’den başlayan ve globale uzanan uzun bir yol var. Öncelikle Türk e-sporseverlerine göstermek istediğimiz şey, BLAZE'in onların ne düşündüklerine ne denli önem verdiği gerçeği. Onlar için oynuyoruz. Geride bıraktığımız bir yıl içerisinde PUBG takımımız üç adet global turnuvada mücadele etme hakkı kazandı. Her bir turnuvada bir öncekinden daha iyi performans sergiledik” diyen Koçyiğit, bunun da başarılı olmak adına öğrenmeye açık olduklarının ve hep daha iyisi için çok çalıştıklarının göstergesi olduğunu kaydediyor. BLAZE ayrıca bir yıl içerisinde en az iki yeni branşta daha e-spor takımı oluşturmayı planlıyor.

“GLOBAL MARKA OLACAĞIZ”

BLAZE kurucusu olarak kendisinin en büyük amacının, Türkiye’yi oyun ve e-spor ekosisteminde dünyanın önde gelen oyunculardan biri haline getirebilmek olduğunu söyleyen Koçyiğit, “Bu yolda oyun sektörü içerisinde oyun stüdyoları, online platformlar, e-spor takımı ve organizasyonları içerisinde birçok yatırım yapmış bulunmaktayım. BLAZE de geleceğin en büyük ekosistemlerinden biri olmasına kesin gözle baktığımız e-spor sektöründe Türkiye’den çıkmış global bir marka olabilmek ve Türk insanını gururlandırabilmek amacı ile çalışıyor” şeklinde konuşuyor.

Son olarak genç oyuncuların yapmaları gereken en önemli şeyin, kendilerine inanmak ve çalışmak olduğunu dile getiren Koçyiğit, BLAZE olarak tüm e-spor oyuncularını yakından izlediklerini; gençlerin kendileri gibi takımların dikkatlerini katılacakları turnuvalarda gösterecekleri istikrarlı başarılarla çekebileceklerine de dikkat çekiyor.

EN ÇOK OKUNANLAR