USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

08 Kasım 2019 18:41

"Bu yıl da ihracattaki konumumuzu koruyacağız"

"2018 yılında ürettiğimiz toplam 260 bin 300 adetlik C-Hr ve Corolla modellerinin yüzde 90’ına tekabül eden 235 bin adedini başta Avrupa olmak üzere, Kuzey Amerika, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve daha pek çok bölgeye ihraç ederek, 4.6 milyar dolarlık ihracat geliri elde ettik"

"Bu yıl da ihracattaki konumumuzu koruyacağız"

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve CEO'su Toshihiko Kudo"İhracatın liderleri sıralamasında 2017 yılındaki yerimizi koruyarak ikinci sırada yer aldık. Gerçekleştirdiğimiz üretim ve ihracat rakamlarıyla ülke ekonomisine katma değer sağlamayı istikrarlı bir şekilde sürdürüyoruz. Yüzde 90 ihracat yaptığımız için gelirimizin hemen hemen tamamı ihracattan geliyor. Şu an itibarıyla, ihracat ağırlıklı üretim stratejimizin devam edeceğini öngörüyoruz.

228 BİN ARAÇ İHRAÇ EDECEKLER

Halen C-HR ve Corolla modellerini Sakarya’da yerleşik fabrikamızda üretip, dünyanın 150 ülkesine ihraç ediyoruz. 2019 yılı dokuz aylık dönemindeyse 165 bin adet araç ürettik. Yıl sonunda 228 bin adetlik ihracata erişmeyi hedefliyoruz. Bu yıl da Türkiye’nin ihracat liderleri arasındaki yerimizi koruyor olacağız.

İhracatımızın en büyük kısmı Avrupa ülkelerine olmakla birlikte, Kuzey Amerika ülkelerine, Orta Doğu’ya, Kuzey Afrika’ya, Türk Cumhuriyetleri’ne, Tayvan’a, Rusya’ya toplam 150 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Araçlarımıza dünyanın her yerinden talep alıyoruz." dedi

EN ÇOK OKUNANLAR