USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

01 Ağustos 2019 18:29

Bunları biliyor musunuz?

Günümüzde şirketler ve bireysel kullanıcılar için en dikkat çekici konuların başında gelen veri depolama ile ilgili bilinmeyen ilginç bilgileri bir araya getirdik

Bunları biliyor musunuz?

ABD İLK SIRADA

Amerika Birleşik Devletleri,  toplam 3 bin 500 petabayt veri depolamayla dünyanın en çok veri depolayan ülkesi konumunda bulunuyor. ABD’yi 2 bin petabayt veri ile Avrupa takip ediyor.

PLATİN'İN AĞUSTOS SAYISINI ALMAK İÇİN TIKLAYIN 

BÜYÜKLÜK, 1.94 MİLYAR METREKARENİN ÜZERİNE ÇIKACAK

Tüm dünyada yaklaşık 8.6 milyon veri merkezi ve sunucu şirketine ulaşma yolundayız. Uzmanlar, veri merkezlerinin kapladıkları alanın, 2019 yılına kadar 1.94 milyar metrekareden daha fazla bir büyüklüğe ulaşacağı tahmininde bulunuyor.

İNTERNET TRAFİĞİNDE BAŞI VIRGINIA ÇEKİYOR

Dünyadaki internet trafiğinin yaklaşık yüzde 70'i Virginia, Loudoun County'den geçiyor. ‘Veri Depolama Yolu’ takma adını alan ve 10 milyon metrekareyi aşan alana sahip 60'ın üzerinde farklı sunucu şirketine ev sahipliği yapan Loudoun County’de veri depolama çalışanlarının kazancı, ilçenin bütün gelirinin yüzde 7,2'sini oluşturuyor.

BU VERİ MERKEZİ SOĞUKTAN YARARLANIYOR

Dünyadaki en gelişmiş veri merkezlerinden birini Facebook, İsveç’te Arctic Circle'a yakın Lulea’da kurdu. Soğuk havada konumlanmış bu veri merkezi inanılmaz derecede akıllı. Sunucuları, hidroelektrik güç ile çalışıyor. Soğuk konum sayesinde soğutma sistemleri, binanın etrafındaki havayı kullanabiliyor. Böylece enerji tasarrufu sağlanıyor5

GERİ DÖNÜŞÜM MÜMKÜN

Bir sunucu merkezindeki ve veri depolama şirketindeki ekipmanların yaklaşık yüzde 80'i geri dönüştürülebilir. Kullanılmış sunucu donanımını geri dönüştürmek veya satmak, şirketlerin ‘yeşil’ güvenilirliğini artırmanın en basit yollarından biri olarak görülüyor.

VERİLER 50 KATINA ÇIKACAK

Dünyanın verileri önümüzdeki 10 yılda 50 kat büyüyecek.

BT UZMANINA İHTİYAÇ ARTACAK

Bilgi teknolojileri uzmanlarının sayısı 2020'ye kadar 1 .5 kat artacak. Ancak veriler 50 kat, dosya sayısı 75 kat, sanal ve fiziksel sunucu sayısı ise 10 kat artış gösterecek.

DEPOLAMA YATIRIMLARI DEVAM EDECEK

Büyük işletmelerin yüzde 40'ı depolama donanımı için her yıl daha fazla harcama yapmaya başlayacak. Yaklaşık yüzde 50'si ise sundukları hizmet sayısını azaltsa bile veri depolama harcamalarının sabit kalacağını öngörüyor. Depolama kapasitesi gereksinimleri, her yıl yüzde 15 ila yüzde 25 oranında büyüyecek.

EN ÇOK OKUNANLAR