USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

06 Ekim 2020 11:48

DeFacto geleceğe 'fijital' bakıyor

Türkiye’de ilk vakanın görülmesiyle birlikte mağazalarını kapatma durumunda kaldıklarını ve yaklaşık iki ay boyunca da bu sürecin devam ettiğini söyleyen DeFacto CEO’su İhsan Ateş, bu durumun büyümelerini etkilediğini belirtiyor. "Mayıs ayının ilk haftasında cadde mağazalarımızı açtık. Haziran ayında yeni normal sürecinin başlamasıyla birlikte trafiğimiz de artmaya başladı. Şu an pandeminin ilk dönemindeki beklentilerimizin üzerinde devam ediyoruz" diyen Ateş; hedeflerinin bu yıl geçen seneki

DeFacto geleceğe 'fijital' bakıyor

Dijitalleşme konusunda geçtiğimiz yıllarda yaptıkları yatırımların meyvesini salgın sürecinde fazlasıyla topladıklarını dile getiren Ateş, kurum içinde kendilerine daha fazla çeviklik kazandıracak yalın bir organizasyon planlamasına başladıklarını belirtiyor. “Tüm pazarlara sadece offline mağazalar olarak değil, hem fiziksel hem de dijital olarak yani ‘fijital’ olarak bakıyoruz. Bu doğrultunda ilk fijital mağazamız yani bu konseptimizin ilk örneği olan DeFacto Akıllı Mağaza, Eylül 2019’da İstanbul’da açıldı. Globalleşmeye de odaklanıyoruz. Yurt dışındaki online kanallarımızı büyütmek için yatırımlarımızı hızlandırdık” diyen Ateş, şu an 50 ülkede dijital satış kanallarında var olduklarını ve fijitalleşmeye globalde de büyüyerek devam ettiklerini ifade ediyor.

2023’TE CİRONUN YARISI ONLINE’DAN GELECEK

“Müşterilerimiz fiziksel mağaza deneyimi yaşarken dijital olarak alışveriş yapıyorlar. Önümüzdeki dönemlerde bu yeni kanalımızla da genişleme faaliyetlerine devam edeceğiz. 

Hızlı ve güçlü teknolojik-lojistik altyapımız sayesinde online tarafta ciro artışı yaşadık. Mağazalarımızın olduğu 32 ülkenin yanı sıra Avrupa, Amerika ve Latin Amerika pazarlarını kapsayan 20 ülkede ise sadece online satışlarımıza ara vermeden devam ettik. İnternet satışlarımızda, geçen yıl bu zamana oranla yüzde 250'nin üzerinde ciroya ulaştık” diyen Ateş, globalleşme konusunu da strateji odaklarından biri haline getirdiklerini kaydederken, 2023 yılında cirolarının yüzde 50’sini online mecralardan sağlamak üzere stratejik plan oluşturduklarını da sözlerine ekliyor.

EN ÇOK OKUNANLAR