USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

09 Temmuz 2020 08:13

Efektif sonuçlara ulaşmak elimizde

Algoritmalar; iş modellerine, verimliliğe, zaman ve maliyet tasarrufuna kısacası iş süreçlerimize etki eden her detaya farklı bir katma değer sağlıyor

Efektif sonuçlara ulaşmak elimizde

PLATİN TEMMUZ SAYISINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Bahar Selin Akgün/ [email protected]

Yapay zeka, makine öğrenimi ve derin öğrenme… Bu üç kavram aslında bambaşka anlamlar içeriyor. Kuvvetli yapay zekalar, algoritmik hesaplarda bulunarak programladığınızı iyileştirebilen ve hatalardan öğrenebilen sistemler olarak öne çıkıyor. Makine öğrenimi ise sunulan veriler ve parametreler ile benzetimler yaparak sizden daha iyi tespitlerde bulunan ve kendini kendini eğitebilen sistemler olarak tanımlanıyor. Derin öğrenme ise büyük veri denizi ile birçok katmanda, makine öğreniminde kullanılan hesapları tek bir seferde yapan, makine öğreniminde tanımlamanız gereken parametreleri bile kendisi keşfeden ve daha iyi parametrelerle değerlendirmede bulunabilen bir sistem. 

YENİ BİR YOL HARİTASI

Atlanta’da farklı sektörlere yazılım geliştirme danışmanlığı sunan MobiDev, ‘2020 Yılında İşletmeleri Etkileyecek Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi Trendleri’ araştırmasıyla kurumlara makine öğrenme algoritmalarına yönelik hem önemli ipuçları sunuyor hem de bu teknolojilerin farklı sektörlerdeki kullanımına yönelik örnekler veriyor. Bu 10  trendi yorumlayan MobiDev Veri Bilim Mühendisi Serhii Maksymenko; donanım, bilgi işlem gücü ve diğer teknik özellikler açısından kaydedilecek gelişmelerin, yapay zeka teknolojilerinin yükselişini desteklemeye devam edeceğini belirtiyor. Yapay zekanın geleceği açısından daha yolun çok başında olduğumuzu belirten Maksymenko’nun öngörüleri, bu alanda fark yaratmak isteyen şirketlere inovatif bir yol haritası sunuyor.

EN ÇOK OKUNANLAR