USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

13 Mart 2020 15:14

Esra Ulaşan: Finans danışmanlığında yapay zeka dönemi

Akıllı Fon Kurucu Ortağı Esra Ulaşan, inovasyon hikayesini ve gelecek planlarını Platin'e anlattı

Esra Ulaşan: Finans danışmanlığında yapay zeka dönemi

Iş hayatımın büyük bir kısmı akademik ortamlarda geçti. Doktora çalışmalarım için ABD North Carolina State University’ye gitmem, hayatımda dönüm noktası yarattı diyebilirim. Doktora çalışmamı beraber yürüttüğüm Mehmet Caner ve Özlem Önder ile geliştirdiğimiz algoritmalara dayalı olarak robo danışmanlık fikrini ve uygulamasını hayata geçirmemizin ve girişimcilik dünyasına yelken açmamızın, vaktinin geldiğine karar verdik. Akıllıfon’un doğuşu da böyle oldu. 

ROBO TAVSİYE SİSTEMİ

Finansal teknolojiler sektöründe yakın zamanda olan bir gelişme, tüm sektörün dinamiklerini hızlı bir şekilde değiştiriyor ve değiştirmeye devam edecek. Açık bankacılık ile katma değeri yüksek, kişiselleştirilmiş yeni ürün ve hizmetler önümüzdeki dönemde ön plana çıkacak. Yapay zeka ile geliştirilen bir robo tavsiye sistemi olan Akıllıfon da, açık bankacılık sayesinde daha çok veri ile beslendiği için yatırımcılara beklentileri, değişen finansal koşulları ve kısıtları doğrultusunda kişileştirilmiş yatırım tavsiyeleri sunacak ve gün geçtikçe de daha etkin çalışacak. 

Robo danışmanlık uygulamaları öncesinde banka hesabında yüklü bir miktar birikimi olmayan yatırımcının profesyonel yatırım danışmanlığı alması, gerek finans kuruluşlarının maliyetlerinden dolayı gerekse yeterli personeli bulunmadığından dolayı maalesef mümkün değildi. Akıllfon tam da bu noktada Türkiye’de her bireyin profesyonel anlamda yatırım danışmanlığı alması yönünde maliyetleri düşürme hedefine odaklandı. 

EN ÇOK OKUNANLAR