USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

22 Ocak 2021 09:59

Fatih Çıtak: Katma değerli üretim, dijitalleşmeden geçiyor

Platin Global 100 Endeksi 'Metal Sektörü’ birincisi Oyak Maden'in Metalurji Pazarlama ve Satış Grup Başkan Yardımcısı Fatih Çıtak dijitalleşmedeki yeni yol haritasını Platin'e açıkladı. Çıtak "2021 yılında araştırma-geliştirme çalışmaları önceliğimiz olacak. İleri teknoloji ile üretilen katma değeri yüksek yenilikçi ürünlerin imalatına ağırlık vereceğiz" dedi.

Fatih Çıtak: Katma değerli üretim, dijitalleşmeden geçiyor

Ar-Ge ve inovasyon atılımlarımızda özellikle maliyet iyileştirme çalışmaları, proses ve hammadde geliştirmeleri, yeni çelik kaliteleri, enerji verimliliği, emisyonların azaltılması, geri dönüşüm ve dijital dönüşüm çalışmaları üzerinde yoğunlaştık. Bu konulardaki çalışmalarımızın neticesinde 2020 yılının dokuz aylık döneminde yassı ürünlerde 19 yeni çelik kalitesi geliştirdik, 2021’de de ileri teknoloji ile üretilen katma değeri yüksek yenilikçi ürünlere ağırlık vermeyi planlıyoruz.

Erdemir’in 2019 yıl sonu konsolide geliri 27 milyon 465 bin TL seviyesindeydi. 2019 yılında, 58 ülkeye 1.7 milyon ton ürün ihracatı gerçekleştirdik.

ANA ODAK; SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Sürdürülebilir büyüme, katma değeri yüksek yeni çelik kaliteleri geliştirme, yurt içi ve yurt dışı pazarlardaki konumumuzu ileri taşımak, odaklandığımız ana başlıklar arasında yer alıyor. Güvenli üretim her zaman ilk önceliğimiz oldu. Pandemiyle birlikte çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği ile üretimimizin sürdürülebilirliğine yönelik çalışmalarımız daha da öne çıktı. Sürdürülebilir bir gelecek için, çevreye ve insana saygılı üretim teknolojileri ile üreten, bölgesel çelik lideri olma vizyonuyla yeni yılda da sektör liderlerimizi koruyarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.

OTOMASYON, GÖRÜNTÜ İŞLEME VE YAPAY ZEKA 

Dönüşüme ayak uydurma ve dijitalleşme, başarıya giden yolun olmazsa olmazları. Dijital odağımızda, uçtan uca entegre ve ihtiyaçlara cevap veren dijital dönüşüm yer alıyor. Erdemir olarak üretim süreçlerimizde otomasyon çalışmalarına ağırlık veriyoruz, görüntü işleme ve yapay zeka gibi yeni teknolojileri de süreçlerimize dahil ediyoruz. Ayrıca satış süreçlerimizin daha esnek bir yapıya dönüşmesi ve bu süreçlerde ortaya çıkan ihtiyaçların daha hızlı karşılanabilmesi için ise bu yıl, Proje 660’ı hayata geçirdik. Dijital İK projemiz ise insan kaynağına yönelik süreçlerimizi belirli bir standartta, esnek ve ölçeklendirerek yönetmemizi sağlarken operasyonel süreçte de bize verimlilik kazandırıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR