USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

16 Mart 2020 16:12

Fulya&Natali Özatay: Sağlıklı ve güvenilir lezzetler

Yemek Atölyesi Kurucuları Fulya&Natali Özatay, inovasyon hikayesini ve gelecek planlarını Platin'e anlattı

Fulya&Natali Özatay: Sağlıklı ve güvenilir lezzetler

Üniversite eğitimimi Hititoloji ve sanat tarihi üzerine aldım. Yönetici olarak çalıştığım kurumsal hayattan ayrılma kararı alarak yaklaşık iki yıl önce Yemek Atölyesi’nde yerimi aldım. Zaten annem Fulya Özatay’ın uzun yıllar gönüllü çalışmaları ve aldığı aile danışma sertifikası, özellikle burs sürecimize daha profesyonel ve butik bir bakış açısı sağlıyor. Atölye’deki çalışanlarımızın bazıları, meslek edindirme kurslarından aldıkları sertifikalarla yıllardır bizimle beraber. Günümüz, kahvaltı etmek isteyenler için sıcacık börek ve poğaça servis ederek başlıyor. Bu nedenle de hızlı bir tempo ile günü karşılıyoruz. Hedef, 11.00’e kadar her şeyin hazırlanmış olması. Çünkü saat 12.00 itibariyle de öğlen yemeği müşterilerimiz geliyor.

Öğlen saatlerinde, ev yemeği lezzetinde beş farklı sıcak yemek, zeytinyağlı ve tatlı çeşitlerimizi servis ederken her zaman börek ve kurabiye çeşitlerimizi de hazır bulunduruyoruz. Hafta içi öğlenleri oldukça yoğun geçiyor. Çevremizdeki çalışanları, anlaşmalı olduğumuz şirketlerin çalışanları ve o anda öğlen yemeği için bizi tercih edenleri ağırlıyoruz. Akşam üstü de evlerine hazır yemek almak isteyenler uğruyor. Hafta sonları ise evinde veya dışarda yemekli bir toplantı yapmak isteyenlerin siparişlerini hazırlıyoruz. Diğer yandan çeşitli organizasyonlar için de catering hizmeti veriyoruz. Şimdiye kadar 10 kişiden 200 kişiye kadar yemek hazırladık. Biz burada çevremize lezzetli ve sağlıklı yemekler sunarken gelirimizle de üniversitede okuyan kız öğrencilerimize küçük de olsa burs sağlıyoruz. 

YATIRIMIMIZI YİNE GIDAYA YAPIYORUZ 

Mutfak alışverişi, bu zincirin en önemli kısmı. Sebze alışverişimizi bizzat kendimiz halden yapıyoruz. Kuru gıda ve etimizi de uzun yıllardır aynı üreticiden alıyoruz. Hem biz hem de müşterinin sorun yaşamaması için her gün vitrine koymadan tüm yemeklerin tadını kontrol ediyoruz. Kısacası günün sonunda yatırımımızı yine gıdaya yapıyoruz.
Uzun soluklu müşterilerimizin yoğunlukta olması, bizi farklı lezzetleri de denemeye ve bunları sunmaya itiyor. Özellikle son dönemde sağlıklı beslenmeye olan ilginin artması bize de daha sağlıklı yemekler hazırlama konusunda ilham oluyor. Bu noktada da bütünsel beslenme üzerine kendimi geliştirmeye özen gösteriyorum. Benim yenilikçi ve deneysel yaklaşımım Atölye’ye yenilik kattı diye düşünüyorum. İmkanlarımız dahilinde sınırlarımızı zorlamayı seviyorum. 

EN ÇOK OKUNANLAR