USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

27 Aralık 2019 21:50

"Golf turizmi 12 aya yayıyor"

Türkiye Golf Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Emre Bahtoğlu, Türkiye'nin golf potansiyeli ve lüks pazarını Platin Aralık sayısında paylaştı...

"Golf turizmi 12 aya yayıyor"

“Avrupa golf turizmi açısından rakiplerimizle karşılaştırdığımızda Türkiye (Belek) sahaları, ulaşım, hizmet, kalite ve fiyatta öne çıkıyor. Tüm sahalar 16 kilometrelik bir şerit içinde yer aldığından misafirler en fazla 15 dakikada, oynayacağı sahaya ulaşabilir. Belek’te sunulan tesis, hizmet, yeme ve içme çeşitliliği ve kalitesini Avrupa’da bu fiyata bulmanız kesinlikle mümkün değil. Türkiye’de bir hafta golf tatili 1000 Euro’ya sunuluyorsa, aynı tatilin Portekiz veya İspanya maliyeti 2 bin 500 Euro’yu buluyor. Sahalarımızın kondisyonlarının ise ayrı bir gurur konusu olduğunu vurgulamam gerekir. Golf sayesinde Türkiye’yi tanıyan ve daha sonra yaz ayları boyunca aile tatiline gelen turistlerin getirisi, buna tabii ki dahil değil. 
Golf sporunun Türk turizmine asıl getirdiği en önemli unsurlardan biri ise turizmi 12 aya yayması, çeşitlendirmesi; diğer dış mekan sporlarına öncü olarak Türk turizmini güneş, plaj, deniz boyutundan  global spor turizminde söz sahibi olacak düzeye taşıması.

EN ÇOK OKUNANLAR