USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

06 Kasım 2019 15:58

Gülle: 2023 hedefini rahatlıkla aşacağız

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Platin Kasım sayısına ihracatı değerlendirdi ve yeni dönem hedefleri açıkladı

Gülle: 2023 hedefini rahatlıkla aşacağız

"Yılbaşından bu yana küresel ticaret  savaşları ve ekonomi-politik çatışmaların negatif etkisine rağmen ihracatımız başarılı seyrini devam ettiriyor. İhracat yapan firmaların sayısı 13 yıldır ilk defa ithalat yapanları geride bırakmış durumda. 2018 yılında 79 bin 773 ithalatçımız varken, ihracatçı sayımız ise 83 bin 286’e yükseldi. Daha çok çalışıp katma değer odaklı üretim bilinci ile 226.6 milyar dolarlık 2023 yılı ihracat hedefimizi rahatlıkla aşacağız. Ekonomimiz içerisinde ihracatın payı her geçen gün kendini daha net bir şekilde gösteriyor. Eylül ayını da bir Cumhuriyet tarihi rekoruyla tamamladık. Ekim ayı içinde aynı kararlılık ve azimle devam ediyoruz. 

DENGELER DEĞİŞİYOR

2019 yılı küresel ekonomi politikalarında özellikle ticaret açısından çok hızlı güncellenen bir gündemi ve değişen pazar dengelerini tecrübe ediyoruz. Buna rağmen ihracatçılarımızın, dinamizmleri ve stratejik kararları sayesinde ihracatımız, doğru rota tespitleri ile ekonomimizi sırtlamaya devam ediyor. Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan öncülüğünde, ihracatımızda hayata geçirilen reformlar rekorlara uygun zemin hazırlıyor. İhracatçılarımız bu başarıları sürdürürken, bizler de ‘Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye’ misyonumuz ve 5G vizyonumuzu önceliklendirerek, ihracatımızın önünü açacak devrimsel değişimlere odaklanmaya devam ediyoruz." 

EN ÇOK OKUNANLAR