USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

21 Ocak 2021 10:32

Hakan Bulgurlu: İlk yerli ventilatörü ürettik

Platin Global 100 Endeksi Beyaz Eşya Sektörü’ birincisi Arçelik’in CEO’su Hakan Bulgurlu, dijitalleşmedeki yeni yol haritasını Platin'e açıkladı. Bulgurlu "Çevik yönetim anlayışımız, dijitalleşme kapasitemiz ve fayda odaklı marka stratejilerimiz, sektörümüzde öne çıkmamızı sağladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı liderliğinde de ilk yerli ventilatörü ürettik." dedi.

Hakan Bulgurlu: İlk yerli ventilatörü ürettik

Arçelik, markaları ile sosyal fayda odağında faaliyet gösteren bir şirket. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı liderliğinde Biyosys, Baykar ve Aselsan ile birlikte ilk yerli ventilatörü ürettik. Cambridge Üniversitesi’nin katkılarıyla İngiltere’de kurulan ve Arçelik’in Defy ile Beko UK şirketleri ile destekçileri arasında yer aldığı Open Ventilator System Initiative, solunum cihazı geliştirdi. Güneydoğu Asya pazarının önemli oyuncusu Hitachi ile bölgeye beyaz eşya üretimi yapmak üzere bir ortaklık şirketi kurduk. Bunun yanı sıra 2020 yılı başında Hindistan’daki ortaklık şirketimiz Voltbek’in buzdolabı fabrikası üretime başladı. 2019 yılında konsolide ciromuz bir önceki yıla göre yüzde 19 artış ile 31.94 milyar TL olarak gerçekleşti. Ciromuzun yüzde 70’e yakını yurt dışı satışlarımızdan geldi.

DİJİTALLEŞME PROJELERİ, BU SÜREÇTE ELİMİZİ GÜÇLENDİRDİ

Odaklandığımız diğer iki konu sürdürülebilirlik ve dijitalleşme oldu.  Şirketimiz, küresel üretimde karbon nötr hale gelmeyi başararak net sıfır ekonomiye geçişte liderliğini bir kez daha ortaya koydu. Bu süreçte inovatif, çevre dostu ve enerji verimli ürünlerimizle doğanın korunmasına katkı sağlamaya devam ettik. Çevik yönetim anlayışımız, dijitalleşme kapasitemiz ve fayda odaklı marka stratejilerimiz sektörümüzde öne çıkmamızı sağladı. Pandemi öncesi geliştirdiğimiz dijitalleşme projeleri bu süreçte elimizi güçlendirdi. Pandemi şartları, dijital üretim teknolojilerinin de artık zorunluluk haline geldiğini bir kez daha ortaya koydu. Fabrikalarımızda dijital, robotik teknolojilerin ve otomatik yönlendirmeli araçların yaygınlaştırılması süreçlerini başlattık. Artan taleple birlikte online kanallardaki satış faaliyetlerimize hız verdik. E-ticaret sistemimizden gelen siparişleri belli algoritmalar kullanarak yetkili bayilerimize/satıcılarımıza yönlendirdik. Bu sayede çok hızlı teslimatlar yaparken, bayi ekosistemimize de katkı sağladık.  Pandemi ile artan hijyen ihtiyacı ve evlerde daha fazla zaman geçirmemiz beyaz eşyanın önemini daha da artırdı.  Önümüzdeki sene dijitalleşme ve Ar-Ge yatırımlarına ağırlık vereceğiz. Tedarik zinciri süreçlerimizi daha detaylı izlenebilir hale getirmek için çalışmalarımız sürüyor. Uluslararası büyüme stratejimiz doğrultusunda yeni yatırım fırsatlarını da takip edeceğiz.

EN ÇOK OKUNANLAR