USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

08 Kasım 2019 18:44

"İhracat hacmimiz iki katına çıkacak"

"Türkiye’nin ilk lastik fabrikası ve ilk lastiği üreten tesis olarak pek çok ilkle faaliyetlerini sürdüren Prometeon İzmit Fabrikası’nda üretilen lastikler tüm dünyaya ihraç ediliyor. En yeni teknolojiye sahip ticari lastiklerin üretimi Türkiye’de yapılıyor ve Prometeon’un Avrupa’da satışa sunduğu lastiklerin de üçte ikisi ülkemizde üretiliyor"

"İhracat hacmimiz iki katına çıkacak"

Prometeon Türkiye, Orta Doğu, Afrika, Rusya, Orta Asya ve Kafkaslar CEO’su Alp Günvaran "Halihazırda Türkiye’deki üretimimizin yüzde 50’sinden fazlasını ihraç ediyor ve yıllık 125 milyon dolarlık ihracat hacmi yaratıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz 115 milyon dolarlık yatırım ile 2020 yıl sonuna kadar hayata geçireceğimiz kapasite artışı tamamlandığında ihracat hacmimizi iki katına çıkararak 250 milyon dolara yükselteceğiz. 

2018 yılında 125 milyon doların üzerinde bir ihracat gerçekleştirirken, ürünlerimizi en çok Avrupa Birliği ülkelerine (Almanya, İtalya, İspanya, İngiltere ve Slovakya gibi) ihraç ettik. En fazla ihraç ettiğimiz ürünler ise bölgesel taşımacılıkta, inşaat araçlarında, şehir içi otobüslerde ve askeri araçlarda kullanılmak üzere gönderildi. 2019 sonunda 200 milyon dolarlık bir ihracat hacmine ulaşmayı hedefliyoruz.

VAR OLDUĞU PAZARLARDA GÜÇLENECEK

Prometeon Türkiye olarak Orta Asya, Rusya, Afrika ve Orta Doğu gibi coğrafyalarda büyüyebileceğimiz birçok pazar olduğunu görüyoruz. Önümüzdeki dönemde bu pazarlara olan odağımızı daha da artıracağız. Halihazırda AB ülkeleri dışında lastiklerimizi ihraç ettiğimiz ülkeler mevcut. Fas, Brezilya, Nijerya, Birleşik Arap Emirlikleri, Amerika, Senegal, Uganda, Fildişi Sahilleri ve Madagaskar gibi birden çok kıtaya ve ülkeye lastiklerimizi ihraç ediyoruz.

Ayrıca işletmelerin ve filoların lastik, yakıt gibi operasyonel maliyetlerini minimize etmeye fayda sağlayan ‘ProTruck’ çözüm paketimiz ile şu an yurt dışındaki işletmelere hizmet sunuyor ve Prometeon’un faaliyet gösterdiği diğer ülkelerin de bu hizmet modelini uygulamasını sağlıyoruz. ProTruck ile hizmet ihracı gerçekleştirdiğimiz ülke sayısı Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da dokuz ülke oldu. Önümüzdeki dönem yeni pazarlarla birlikte bu sayının artmasını hedefliyoruz." dedi

EN ÇOK OKUNANLAR