USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

17 Temmuz 2020 10:41

"İlaç sektöründe verim artışı için dijitalleşme şart"

Dünya genelinde 300’ün üzerinde fabrikanın dijital dönüşümünü gerçekleştiren teknoloji şirketi Doruk; yapay zeka, artırılmış gerçeklik, IoT, makine öğrenmesi ve görüntü işleme teknolojileriyle tam entegre olan dünyadaki tek akıllı üretim yönetim sistemi promanage ile sanayicileri geleceğe taşıyor

"İlaç sektöründe verim artışı için dijitalleşme şart"

Dijital dönüşümün, ilaç sektörünün son yıllarda odaklandığı verimlilik artışına büyük etkisi olacağının altını çizen Doruk Yönetim Kurulu Üyesi Aylin Tülay Özden, ProManage ile sektöre sağladıkları katma değere dikkat çekiyor. İlaç sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin dijital dönüşüm yol haritalarını belirlemelerinin önemini vurgulayan Özden, iş birliği yaptıkları ilaç şirketlerinde yüksek oranda verimlilik artışına imza attıklarını dile getiriyor. İlaç sektörüne sunduğu yeni nesil teknolojilerle maliyetlerin azalmasını ve teslim sürelerinin önemli ölçüde kısalmasını sağlayan Doruk, sektöre özel olarak düzenlediği webinar toplantılarında da konunun uzmanlarıyla bu alandaki üreticileri bir araya getirerek deneyimlerini ve başarı hikayelerini paylaşıyor. 

AKILLI ÜRETİM YÖNETİM SİSTEMİ İLE SANAYİCİLERE DİJİTAL DÖNÜŞÜM

Akıllı üretim yönetim sistemi ProManage ile sanayicilere dijital dönüşüm mentorluğu yapan teknoloji şirketi Doruk, hizmet verdiği şirketlerin küresel pazarlarda daha rekabetçi olabilmeleri ve sürdürülebilir büyüyebilmeleri için çalışıyor. Türkiye’nin sanayide dijitalleşme alanındaki ilk Ar-Ge çalışmalarını gerçekleştiren ve 22 yıldır dünya genelinde 300’den fazla fabrikayı dijitalleştirerek sanayicileri geleceğe hazırlayan Doruk, çözümlerinin ilaç sektöründe sağladığı kazanımlara dikkat çekiyor. 

Aylin Tülay Özden, dijitalleşmeye diğer sektörlere göre daha geç adım atan ilaç sektörünün üretimde verimlilik elde ederek sürdürülebilir bir şekilde büyümesi ve rekabet edebilmesi için tek yolun üretim ve yönetim sistemlerini dijitalleştirmekten geçtiğini vurguluyor. 

“SİSTEMLERİMİZİ SÜREKLİ GELİŞTİRİYORUZ”

Yeni dünya düzeniyle birlikte ilaç sektöründe üretim verimliliğinin daha da büyük önem kazandığının altını çizen Özden; yapay zeka, artırılmış gerçeklik, IoT, makine öğrenmesi ve görüntü işleme teknolojileriyle tam entegre olan dünyadaki tek akıllı üretim yönetim sistemi ProManage ile sağladıkları katma değeri paylaşarak şunları söylüyor: “Otomotiv, beyaz eşya, plastik, kimya, gıda ve ambalaj gibi pek çok sektörün yanı sıra ilaç sektörüne de yüksek teknoloji çözümler sunuyoruz. Üreticilerin güncel ihtiyaç ve talepleri, teknolojik gelişmeler ve uluslararası trendler ışığında sistemlerimizi sürekli geliştiriyoruz. Sisteme yeni özellik ve işlevler eklenmesi sayesinde işletmelerin dijital üretim operasyonları yönetimini (MOM-Manufacturing Operations Management) ve üretim yürütme sistemlerini (MES-Manufacturing Execution System) çağın gereklerine uygun şekilde gerçekleştiriyoruz.”

"KAYIPLAR ENGELLENİYOR, TESLİM SÜRESİ KISALIYOR"

Şirketlerin küresel rekabette öne çıkabilmeleri için daha iyi ürün tasarımı ve daha gelişmiş inovasyonun yanı sıra maliyet yönetimi için kayıpların minimize edilmesi ve teslim sürelerinin kısalmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Aylin Tülay Özden, sözlerine şöyle devam ediyor: “Akıllı ve dijital üretim yönetimi sistemi ProManage ile hem zaman, kaynak ve kalite kayıplarının engellenmesi hem de termin süresi konusunda üreticileri destekliyoruz. Kağıtsız işletmelere geçiş sağlayan ürün ve çözümlerimizle; üretim planlama, üretim izleme, üretim performans takibi, duruş analizi ve kayıp analizi yaparak işletmelere kayıplarını bulma ve yok etme fırsatı sunuyoruz. Fabrikalar ve üretim işletmelerinde hız ve verimlilik artışı sağlayan sistemlerimiz, maliyetlerin azalmasına ve teslim sürelerinin önemli ölçüde kısalmasına imkan tanıyor.”

VERİMLİLİK KATKISI KISA SÜREDE GÖRÜLÜYOR

Otomotiv ve beyaz eşya sektöründe çeviklik ve verimlilik üzerine elde ettikleri bilgi birikimini ilaç sektöründe de kullandıklarını söyleyen Özden, şirketlerin ProManage’ı tercih etme nedenleri arasında üretim hattına hızlı uyum, hızlı kurulum ve hızlı sonuç almanın önemli faktörler arasında yer aldığını belirtiyor ve imza attıkları başarılara değiniyor. 

Özden; “Dijital dönüşümünü gerçekleştirdiğimiz büyük ve köklü bir ilaç şirketinde; şeffaflık ve doğru veri akışı, uzaktan kontrol ve online izleme, anında müdahale ve çeviklik, performans takibi ve bunun sonucunda performans iyileştirme ile çalışanların dahil edildiği bir sistem başarıyla oluşturuldu. Daha önce mümkün olmayan anlık raporlamaların yanı sıra günlük, haftalık ve aylık analizlerle doğru verinin büyük yararı görüldü. 

Firma, hızlı bir şekilde ve doğru verilerle ayrıntılı Toplam Ekipman Etkinliği (OEE) analizi ve kesinti raporları hazırlayabilir hale geldi. Sadece yöneticilerin değil, mavi yaka çalışanların da makine ve performans raporlarına anlık olarak erişebilmelerini sağladık. Bu şirkette, paketleme hatlarında yüzde 15 Toplam Ekipman Etkinliği (OEE) artışı sağlandı” diyor.

HIZLI ENTEGRASYONLA, ŞİRKET HEDEFLERİNE UYGUN KURULUM

Bir başka ilaç şirketinde ise sistem kurulduktan sonra bir sene içinde dikkat çeken bir verimlilik artışı sağladıklarını paylaşan Aylin Tülay Özden, bu şirketin ProManage çözümünü tercih etme nedenlerini şöyle sıralıyor: “Başka bir yerli ilaç şirketi; anlık izleme, perfor

 

EN ÇOK OKUNANLAR