USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

23 Mart 2020 14:28

İrem Sezer: Her kitap, farklı bir inovasyon

Assouline Türkiye Marka Sahibi ve Madame Malachite Yaratıcısı İrem Sezer, inovasyon hikayesini ve gelecek planlarını Platin'e anlattı

İrem Sezer: Her kitap, farklı bir inovasyon

Finans ve yeni girişim yönetimi okudum. Senelerce New York ve Londra’da yatırım bankacılığı yaptıktan sonra enerji sektöründe yeni proje geliştirmenin başında çalışırken, Prosper Assouline ile New York’da 2010 yılında sosyal bir ortamda tanıştım. Kendisinİ Türkiye’ye gelmeleri için ikna ederken, bana dünyadaki ilk lisanslı ortakları olmamı teklif ettiler. Benim için bu siyah-beyaz dünyadan renkli dünyaya, sol beyinden sağ beyine geçmem için bir dönüm noktası oldu. İlk Assouline Türkiye mağazasını, Kasım 2010’da açtık. Türkiye’nin kültür ve tarihi mirasından birçok kitap yapılacağını biliyordum. Bugüne kadar Assouline ile beraber Assouline Türkiye olarak 9 kitaba imza attık. Her bir kitap, benim için yaratıcılığı ve inovasyonu temsil ediyor. Çünkü bir kitap, diğerine benzemiyor.  

BİR KADININ VAROLUŞ HİKAYESİ

Assouline bünyesinde birçok özel projede Culture Lounge servisi olarak kitap ve aksesuarları harmanladığımız kütüphane servisi ile tanındık. Bu süreç içinde Madame Malachite adında yeni bir marka doğdu. Esasında bu markadan daha çok benim için bir hikaye; bir kadının var oluş hikayesi. Enerjisini doğanın yeşil renginden ve malahitin tılsımlı büyüsünden alan, sevginin kudretine inanan, olduğu her ana enerji katan, birliğe inanan büyülü bir kadının hayal dünyası. Yine Türkiye’den katma değer katmak üzere, artizanal değerleri ve yaratıcılığı kaliteli iş gücü ile harmanlayıp dünya liginde ilgi görecek lifestyle marka yaratabilmek üzere yeni bir misyon ile yola çıkmanın heyecanı içindeyim.  

Gucci'nin moda dünyasını komple değiştirdiğine inanıyorum. Renk ve cesur desen kombinasyonlarıyla, modanın kurallarını kırdığını ve tüm diğer markaları da bu konuda cesaretlendirdiğini düşünüyorum.  

MERAKIMI TAKİP EDİYORUM

Benim için inovasyon, merak ile başlıyor. Merakın sonunun yaratıcılık olduğunu düşünüyorum. O yüzden sürekli kendi merakımı takip ettiğimi düşünüyorum. Araştırmayı, gezmeyi, okumayı, seyretmeyi ve dinlemeyi tüm bu inovatif sürecin bir parçası olarak görüyorum. Madame Malachite'ın dünyası da bu merak ile ilerliyor. ‘Merak uyandıran objeler’ olarak tanımladığım koleksiyondaki her parçanın bir hikayeyle ortaya çıkması, onları daha da enteresan kılıyor. ,

EN ÇOK OKUNANLAR