USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

16 Mart 2020 16:16

Işıl Arısoy: Çizgi dışı sanat kendinde daha fazla yer bulacak

Fotoğrafçı Işıl Arısoy, inovasyon hikayesini ve gelecek planlarını Platin'e anlattı

Işıl Arısoy: Çizgi dışı sanat kendinde daha fazla yer bulacak

Geçmiş tecrübem ve geldiğim disiplin, sanat dünyasında nadir bulunan bir kombinasyonun oluşmasını tetikledi. Bu bakış açısı farkıyla, eğitimini aldığım birçok sanat tekniği içerisinde beni en çok içine çekenleri birleştirdim. Böylece halihazırda kullandığım teknik meydana geldi. Fotoğraf bazlı dijital sanatçıyım. Fotoğrafik kurgusal çevre tasarımcısı da diyebiliriz. Geri planda resim sanatı, minyatür ve grafik sanatların bilgisinden faydalanarak varmak istediğim noktayı tasarlıyorum. 

SANATIN TEKNOLOJİYLE ÜRETİLİYOR OLMASI, YARATILIŞ SÜRECİNİN KOLAY OLDUĞU ANLAMINA GELMEZ

Çağdaş sanat piyasasının derinleşmesi, dijital platformlarda üretilen yapıtlara bakış açısının yenilenmesi destekleyecektir. Teknolojinin hayatımızı değiştirdiği dönemlerde sanatın teknolojiyle üretiliyor olması onun yaratılış sürecinin kolay olduğu anlamına gelmez. Sadece kullanılan malzemeler farklıdır. Bu şekilde güncellenen düşünce biçimleri hem piyasanın derinleşmesini sağlar hem de farklı disiplinlerin bir araya getirilmesi ile oluşturulan çizgi dışı sanatın kendine daha fazla yer bulmasını destekler. Yaratıcı düşünce ve uygulama biçimleri ancak tüm partilerin bunu desteklemesi ile gelişir.

3D ÜZERİNDE UZMANLAŞANLAR, KUTUNUN DIŞINDAN BAKMA FIRSATI VERİYOR

Dijital platformda işlerini yaratan bir sanatçı olarak yaratıcılığından etkilendiklerim, en başta 3D işlerin sahipleri ve film endüstrisidir. Miquela Sousa (Lil Miquela), son dönemde en ilgimi çeken projelerden biri... 2016’da Instagram profili olarak yaratılan bir cgi ( computer-generated imagery) karakter olan Miquela, Calvin Klein ve Prada gibi markaların ürün tanıtımı için dahi kullanıldı. Pixar Animation Studios, Hayden Zezula (zolloc) ve Oliver Latta (extraweg)  gibi 3D üzerine uzmanlaşmış şirket ve kişiler de kendi üretim sürecimde bana kutunun dışından bakma fırsatı veriyor. Bunun yanında sanatçı olarak Roger Ballen, Alison Jackson, Takashi Murakami ve müzik dünyasından Die Antwoord yakından takip ettiğim, iddialı ve yaratıcı bulduğum, yaratım aşamasında hikayelerimin rengini belirlemeye destek olan içerikler üretiyor.

EN ÇOK OKUNANLAR