USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

01 Temmuz 2019 15:05

İstanbul Havalimanı'nın ilkleri ve farklılıkları

29 Ekim 2018'de hizmete giren İstanbul Havalimanı'nın ilkleri ve farklılıklarını Temmuz sayısında sizin için derledik.

İstanbul Havalimanı'nın ilkleri ve farklılıkları

Gecikmelere son

Robotlar, yapay zeka, yüz tanıma ya da diğer kişisel bilgilerle işlem yapabilecek makinelerin, check-in ya da bagaj teslim noktalarında kullanımı İstanbul Havalimanı’nda da mümkün. Sahadaki tüm hizmet araçları anlık takip edilerek, görev atamaları ve telsiz mesajlaşmaları kurgulanarak bir uçağın inişinden kalkışına kadar geçen süre, önemli derecede kısaltılarak gecikmeler önleniyor. 

Akıllı sistemler

İstanbul Havalimanı, yolcuların rahatı ve konforu için akıllı sistem, beacon, kablosuz internet, telsiz ve yeni nesil GSM altyapısı ile LTE, sensör ve konuşan ‘nesneler’ ile donatıldı. İstanbul Havalimanı’nın kendi uygulaması var. Bu uygulama ile havalimanı hakkındaki bilgilere tek tıkla ulaşılabiliyor. +

Alışverişte çeşitlilik

Türkiye’deki ve dünyadaki havalimanlarıyla kıyaslandığında ferah, geniş ve kolay. En önemlisi alışveriş anlamında her şey bir arada bulunabiliyor.

İşlemler kolaylaştı

Açıkça görülür işlemler, okunaklı yolcu rotaları ve kolaylaştırılmış yürüme mesafeleriyle yolcu akışları basitleştiriliyor.  

Global havayolları

Global ölçekteki havayolları; Hindistan’dan İndigo, Tunus’tan Nouvelair ve Ethiopian Airlines, İstanbul Havalimanı’nın açılmasıyla ilk kez İstanbul’a uçmaya başladı. 

BT çözümleri

Yol gösterici sinyal ve jeo-bulma teknolojileri kapalı mekanda yönlendirme, biniş kapılarına yürüme süreleri veya uçağa biniş uyarıları veriliyor. BT çözümleri A-CDM (Havalimanı Ortaklaşa Karar Verme Mekanizması), BIM (Yapı Bilgi Modellemesi) ve VR (sanal gerçeklik) ile tesis yönetimi, artırılmış gerçeklik, akıllı kiosk makineleri, sosyal medyada etkinleştirilmiş hizmetler, havalimanı oyunları, bağlılık hizmetleri, kuyruk yönetimi, havalimanı mobil uygulaması ve bir sürekli IoT (nesnelerin interneti) çerçevesini içeriyor. 

 

EN ÇOK OKUNANLAR