USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

02 Temmuz 2019 13:04

Kadri Samsunlu: İstanbul Havalimanı ulaştırma sektörünün geldiği bir Everest'tir

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Ve Genel Müdürü H. Kadri samsunlu, İstanbul Havalimanı’nı ekonomik zafer anıtı olarak tarif ediyor. Samsunlu’nun bu göreve gelmeden önceki kariyer öyküsünü, İGA ile yollarının kesişme noktasını, Türkiye ve dünya havacılık sektörü için İstanbul Havalimanı’nın ne ifade ettiğini kendisinden dinledik

Kadri Samsunlu: İstanbul Havalimanı ulaştırma sektörünün geldiği bir Everest'tir

Oya Yalıman / [email protected]

Havacılık sektörü ve havalimanları ile ilgili sorularımıza başlamadan önce, kişisel eğitim ve kariyer öykünüzü okuyucularımızla paylaşır mısınız? 

Kişisel eğitim ve kariyer seçiminden önce insanların kendisini iyi tanıması ve kararlı olmasının büyük önem taşıdığını düşünüyorum. Kişi, kendisini tanıdığı ve özümsediği zaman kariyerine karar vermeli ve bu yolda ilerlemeli. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden 1991 yılında mezun oldum. Lisans eğitiminden sonra hemen yüksek lisans eğitimi için Amerika’ya gittim. İşletme yüksek lisansımı ise Missouri Üniversitesi’nde tamamladım. Lisans eğitimi süresince çok küçük birikimlerle İMKB’de yatırım yapardım. Bu, benim sermaye piyasalarına ilgi duymama sebep olmuştu. O zamanlarda İMKB’deki şirketlerin değerlerinin nasıl arttığını tecrübe etmiş ve bunların sebeplerini araştırmıştım. Gerek üniversitedeki son yılımda gerekse master yaptığım dönemde, hep nasıl değer oluşturulur konusuna kafa yordum. Bu konuda teknik bilgiyi aldıktan sonra, kariyerimin ilk durağında Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nda mali analist olarak işe başladım ve bunları gerçek iş hayatına uygulama şansım oldu.

PLATİN'İN TEMMUZ SAYISINI ALMAK VE RÖPORTAJIN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN 

 
EN ÇOK OKUNANLAR