USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

15 Nisan 2019 15:35

Kepenk indiren 10 e-ticaret sitesi

Bir dönemin en gözde trendlerinden olan özel alışveriş siteleri zaman içinde faaliyetlerini durdurma kararı aldı. İşte o siteleri sizin için analiz ettik...

Kepenk indiren 10 e-ticaret sitesi

Markafoni

2008’de kurulan ve davetiye ile üye olunabilen özel alışveriş modeliyle Türkiye’de bir ilk olarak hizmet vermeye başlayan Markafoni, indirim ve fırsatlarıyla hatırlansa da sonraki dönemlerde ürün çeşidinin öne çıktığı alışveriş siteleri ilgi görmeye başladı. Türkiye’de de özel alışveriş sitesi konseptinin sona ermesi, 2017’de Markafoni’nin sonunu getirdi.

Limango

Markafoni’nin en önemli rakibi olan ve 2009’da faaliyetlerine başlayan Limango, Almanya’nın en büyük e-ticaret şirketlerinden OTTO Group tarafından kurulmuştu. 6 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan şirket, tıpkı Markafoni gibi özel alışveriş konseptinin bitmesiyle 2015’te teslim bayrağını çekti.

1V1Y.com

 

Kiğılı, Hotiç, Desa, İpekyol, Koton, Diesel gibi 16 perakende markasının bir araya gelerek kurduğu 1V1Y.com (Bir Varmış Bir Yokmuş) da erken veda eden girişimlerden. 2011 yılında faaliyete başlayan site, yaşanan ekonomik olaylardan dolayı tasfiye etme karar aldığını, Kasım 2018'de duyurmuştu.

VIPDükkan

 

Aldığı yatırımlarla 2011 yılında sektöre hızlı bir giriş yapan şirket, 2013 Temmuz’da kapandı. vipdükkan’ın yüzde 50’sine sahip olan mevcut yatırımcıları ePlanet Capital’in yeni tur yatırım yapmak istememesi sonunda girişim, sektörün rekabet koşullarına daha fazla dayanamadı.

Daybuyday

 

Hepsiburada, Cem Hakko ve Dinç Artman ortaklığında 2011 yılında kurulan Daybuyday.com da, özel alışveriş siteleri furyası olduğu bir zamanda kurulmuştu. Bu girişimin akıbeti de diğer sitelerinkinden farklı olmadı ve Daybuyday.com, Aralık 2013'te Hepsiburada’ya devredildi.

Setmoda

MNG Holding’in Haziran 2017'de açtığı internetten alışveriş sitesi setmoda.com, sekiz ay içerisinde kapandı. Son dönemde sayıları hızla artan ‘ucuz moda’ kavramı ile büyük talep gören Instagram butikleri ile rekabet edemediği öne sürülen girişim çok fazla tutunamadı.

Evim.net

 

Ev dekorasyon odaklı dikey e-ticaret şirketi Evim.net de EBRD ve 212’den toplam 5 milyon dolarlık yatırım almasına rağmen, operasyonlarını durduran girişimlerden. Daha sonraki dönemde yeni tur yatırım da bulamayan Evim.net de 2015 yılında teslim bayrağını çekti.

Pabbuc.com

Türkiye’nin ilk online ayakkabı, çanta ve aksesuar mağazası olan Pabbuc.com da 2012 yılında kapanmıştı. 2005 yılında kurulan ve yedi yıl boyunca hizmetlerine devam eden girişim, yeni kaynak yaratmada başarısız olunca, faaliyetlerini durdurma kararı almıştı.

AlaMarka

Özel alışverişe lüks bir yaklaşım yapan AlaMarka, 2010 yılında besincicadde.com’u satın alarak sektöre hızlı bir giriş yapmıştı. Kısa sürede 150 bin üyeye ulaşan ve önemli yatırımlar alan AlaMarka, ‘lüks’ ve ‘indirimi’ bir arada götüremedi kısa bir süre sonra faaliyetlerine son verdi.

Butikbebe.com

 

2011’de Netset Group bünyesinde kurulan ve Türkiye’de dikkat çeken anne-bebek dikeyindeki e-ticaret girişimlerden biri olan Butikbebe.com, kısa bir süre içinde Azerbaycan pazarına giriş yapsa da, 2017’de faaliyetlerini durdurdu. Girişimin son dönemlerde finansal açıdan darboğaza girdiği biliniyordu.

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR