USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

18 Haziran 2019 17:48

Kıraç: 5G'ye giden yol dijitalleşmeden geçiyor

Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç 5G'ye giden yolun dijitalleşmeden geçtiğini Platin'e açıkladı

Kıraç: 5G'ye giden yol dijitalleşmeden geçiyor

Teknoloji, bulunduğumuz bu dijital çağda ülkelerin ve toplumların kalkınmalarını hızlandıran ve destekleyen temel unsurlardan biri. Beraberinde getirdiği faydalar, kolaylıklar ve imkanlarla birlikte hem hayatımızı kolaylaştırıyor, hem de geleceğe yönelik inovatif ve parlak fikirleri, hizmetleri ve çözümleri ortaya çıkarıyor. Hayatımızın her alanına dokunan teknolojiye ayak uydurmayı, bu alandaki küresel gelişmeleri yakından takip etmeyi, inovatif teknoloji çözümleri geliştirerek dünyaya ihraç etmeyi ve nihayetinde ülkemizin ve sektörümüzün kalkınmasına katkıda bulunmayı görev edindik. Ülkemiz, hedeflediği 2023 Türkiye’si vizyonu doğrultusunda son 10 yılda dijitalleşmede büyük mesafeler kat etti. Yeni nesil teknolojilerin geliştirilmesi ve hayata geçirilmesinde ülkemiz çağı yakalamakla kalmıyor, çağa yön verme hedefiyle de hareket ediyor. Pek çok yerli ve milli teknoloji girişimi inovatif ürün ve buluşlarıyla dünya devleri ile yarışıyor, ülkemize değer katacak dünya markaları olma yolunda sağlam adımlarla ilerliyor.

5G İLE YEPYENİ BİR YAŞAM BİÇİMİ BİZLERİ BEKLİYOR

5G ile yapay zekadan robotiğe, nano-teknolojiden akıllı nesnelere, teknoloji bileşenlerinin günlük hayatımızın içinde yer alacağı yepyeni bir yaşam biçimi bizleri bekliyor. Bu kapsamda 5G ile ilgili yeni nesil teknolojileri dünya ile aynı anda Türkiye’de deneyimleyerek mevcut şebekelerimizi 5G’ye hazırlıyoruz. 5G, yazılım tanımlı ağlar, nesnelerin interneti, akıllı şehirler ve yapay zeka alanlarında geliştirdiğimiz projeler, desteklediğimiz girişimler ile teknolojiye yön veriyoruz. Bu alanda dünyanın önde gelen teknoloji ve altyapı firmaları ile enerji, eğitim, sağlık gibi farklı sektörlerden yerli start-up ve KOBİ firmalarımızı bir araya getirerek ekosistemin gelişimine katkıda bulunuyoruz. Geleceğin standartlarını belirleyerek sektöre yön veren uluslararası teknoloji oluşumlarında yer alarak yenilikçi teknolojilerin geliştirilmesine katkı sağlayıp ülkemizi temsil ediyoruz.

DİJİTAL DEĞİŞİME AÇIK DAHA ÇEVİK BİR YAPIYA GİDİLMELİ

Gittikçe çeşitlenen teknolojik gelişmeler mevcut iş ve operasyon modellerini derinden etkiliyor. Bu yeni teknoloji çağında dijital değişime açık daha çevik bir yapıya gidilmesi gerekiyor. Küresel telekom operatörleri de değişen pazar dinamiklerinin etkisiyle dijitalleşmeye fazlasıyla önem veriyor. Bununla birlikte operasyonel verimlilik sağlamak, yeni gelir alanı elde etmek ve müşteri deneyimini iyileştirmek için operatörler dijital dönüşümlerini gerçekleştirmek zorundalar. İşte bu yüzden bizler de yeni nesil teknoloji inovasyonu, kullanıcı merkezli tasarım ve bulut uygulamaları alanlarını geliştirerek sunacağımız yeni ürün ve hizmetlerimizle dijital müşteri deneyimini daha da yukarı taşımayı hedefliyoruz. Nesnelerin internetinden yapay zekaya, buluttan büyük veriye kadar her şeyi dijital dönüşüm kapsamında değerlendirip, siber güvenliği de ön planda tutacağız.

EN ÇOK OKUNANLAR